Uusimmat

Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa – kesä 2013

12.08.2013 20:35 Muropaketin toimitus

Avasimme Muropaketissa runsas vuosi sitten ensimmäistä kertaa ovet mekaanisten näppäimistöjen maailmaan ja tutustuimme tuolloin tekniikkaan sekä seitsemään eri näppäimistöön. Sormemme pitivät siinä määrin kokemastaan, että päätimme ottaa tänäkin vuonna testiin joukon mekaanisilla kytkimillä varustettuja näppäimistöjä.

Viime kevään jälkeen mekaaniset näppäimistöt ovat levinneet yhä laajemman käyttäjäjoukon tietoisuuteen ja myös monet valmistajat ovat julkaisseet markkinoille omia mallejaan. Mekaanisille näppäimistöille on siis selvää kysyntää, vaikka jokaiselle käyttäjälle ne eivät välttämättä sovikaan. Tästä kertoo myös Muropaketin heinäkuussa pitämä kysely, jossa yli 30 % lukijoista ilmoitti omistavansa mekaanisen näppäimistön ja lähes toinen mokoma sanoi harkitsevansa sellaisen hankkimista.

Niille, joille mekaaninen näppäimistötekniikka on uusi asia, suosittelen lämpimästi Muropaketin toissakeväisen artikkelin lukemista. Artikkelin info-osuus tullaan tämän artikkelin julkaisun jälkeen päivittämään tässä jutussa esiintyvien uusien kytkintyyppien osalta. Tässä artikkelissa ei siis enää tutustuta historiaan ja tekniikkaan, vaan erilaisiin näppäimistövaihtoehtoihin sekä niiden ominaisuuksiin ja käyttötuntumiin.

Tähän näppäimistövertailuun saimme mukaan kaikkiaan kahdeksan tuotetta Cooler Masterilta, DasKeyboardilta, Duckyltä, Logitechiltä, Matiasilta ja Thermaltakelta. Testijoukon hintahaarukka liikkuu noin 90 ja 160 euron välimaastossa.

 

Sisältö

  1. Mekaaniset näppäimistöt katsauksessa - kesä 2013
  2. Cooler Master CM Storm Trigger
  3. DasKeyboard Model S Professional
  4. Ducky G2 Pro
  5. Ducky Shine 2
  6. Logitech G710+
  7. Matias Quiet Pro
  8. Thermaltake Meka G-Unit
  9. Loppuyhteenveto