Uusimmat

Testissä Acer Swift 7 – näyttävä kevytkannettava hyvällä akkukestolla

28.02.2017 13:55 Tapio Berschewsky

Kevytkannettavat hankitaan liikkuvaan käyttöön, joten niiden oletetaan kulkevan kevyesti matkassa ja akun soisi kestävän pitkään. MacBook Air -kokoluokan alkuperäisestä edustajasta PC-kilpailijat ovat jo menneet ohi niin vasemmalta kuin oikealta. Muropaketti otti testattavaksi tähän joukkoon kuuluvan Acerin Swift 7:n. Kokeilimme parin viikon ajan, miten laitteella pärjää arjen haasteissa eli työnteossa, perustason verkkokäytössä ja videoiden katselussa.

Tarkemmalta malliltaan kyseessä oli SF713-51 Signature Edition.

Designiltaan Swift 7 on kohtuullisen tyylikäs, mutta tyypillinen Ultrabook-tyylinen kone. Se on päältä musta ja sisältä hillitysti kullan värinen.

Swift 7 on ensimmäinen kokeilemamme Kaby Lake -kannettava, jonka prosessori edustaa vähävirtaista i5-7y-mallistoa. Vielä Skylake -prosessoreissa nämä mallistot tunnettin Core M -malleina, selvästi erillään Core i -prosessoreista. Kaby Lakessa vanhojen Core M -prosessorien vastineen tunnistaa 7y-merkinnästä.

Tarkemmin sanottuna koneessa on 1,2 gigahertsin nopeudella tikittävä neliytiminen Core i5-7y54, joka on i5-7y-mallien vähemmän tehokas yksilö. Hetkittäin sen ydin voi nousta 3,2 gigahertsin nopeuteen raskaan kuorman alla. Prosessorissa on neljän megatavun L3-välimuisti, kymmenen PCIe-väylää, ja sen TDP on 4,5 W. Kevytsarjalaisen prosessorin ansiosta kannettavassa ei ole lainkaan tuuletinta.

Prosessorin kanssa yhdysrakenteinen HD 615 on Intelin tehottomin mobiilinäytönohjain. Se toimii normaalisti 300 MHz:n kellotaajuudella, ja voi ajoittain nousta 900 MHz:n lukemiin.

Mukaan on pakattu kahdeksan gigatavua LPDDR3-muistia. Massamuistina taas on SATA-väylässä oleva Kingstonin valmistama 256 gigatavun RBSNS4180s3256gg SSD. Koneelle on asennettu 64-bittinen Windows 10 Home.

Kovin raskaaseen käyttöön ominaisuuksia ei ole suunnattu, mutta tyylikkääseen työ- ja viihdekoneeseen kylläkin. Otimmekin selvää, miltä kevytkannettava tuntuu käytössä, mihin sen suorituskyky riittää ja kestääkö akku lupausten mukaisesti tunnista toiseen.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuus ja käytettävyys
  3. Suorituskykymittaukset ja akkukesto
  4. Yhteenveto