UUSIMMAT

Ominaisuus ja käytettävyys

28.02.2017 13:55 | Tapio Berschewsky | 4

Ominaisuudet ja käytettävyys

Swift 7 on päältä tyylikkään musta ja varustettu Acerin logolla. Sisäpuolen kultainen väri näkyy saranassa myös koneen ollessa kiinni.

Acerin myyntipakkausta ei ole täytetty millään tarpeettomilla lisukkeilla. Paketista löytyy itse kannettavan lisäksi vain ohjekirjat sekä verkkolaite vaihtokaapeleineen.

Koneen näppäimistö ja näytön reunat ovat mustat. Alaosan kotelo on kullan värinen. Ratkaisu toimii mainiosti.

Kaikki liittimet ovat oikealla reunalla, josta löyty TRRS-tyyppinen 3,5 millimetrin kuulokemikrofoniliitin sekä kaksi USB 3.1 C -tyypin liitintä. Toista C-tyypin liitintä käytetään myös tietokoneen akun lataamiseen.

Tuuletinta koneessa ei ole, joten alta löytyy vain kaiuttimien aukot. Äänentoisto painottaa diskanttia ja on hieman ohut, mutta selkeä.

13,3 tuuman Full HD (1920 x 1080 pikseliä) LED-taustavalaistussa näytössä paneeli on CineCrystal IPS -tyyppiä. Sen katselukulmat ja värintoisto ovat varsin hyvät.

Näppäimistö on erittäin mukava ja sen kirjoitustuntuma on kevytkannettavien parhaimmistoa. Ainoa häiritsevä tekijä on oikeassa yläkulmassa oleva virtanappi, johon osuu ajoittain backspacea tavoitellessa.

Kosketusalusta on poikkeuksellisen leveä. Sen tuntuma on varsin hyvä, mutta leveyden takia siihen osuu helposti vahingossa.

Kaiken kaikkiaan Swift on kätevän kokoinen ja painoinen kone. Sen ulkomitat ovat 1,01 x  76,87 x 22,86 senttiä. Painoa sillä on 1,12 kiloa. Muotoilu on muuten tyydyttävää, mutta etureunan kulma on turhan terävä.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuus ja käytettävyys
  3. Suorituskykymittaukset ja akkukesto
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Jonkinlaisia lämpötila-arvoja olisin kaipaillut, tai ihan vaan arviota siitä, että onko kone miellyttävä käyttää sylissä, vai lämpeneekö turhakseltaan pohjasta / näppäimistön tietämiltä.

Aika jäätävän hintainen… Gigantista tarjouksestä lähti avokille mukaan Lenovo Yoga 710 Core i5:lla ja 699eur. Itselle tilasin Gearbestistä Chuwi Hi10 Plussan 230eur, mainio vehje hintaansa nähden.

Kukahan tämän artikkelin on kirjoittanut? Ei ole luotettavan tuntuista journalismia kun käytetään vain geneeristä "Muropaketin toimitus"

Marder

Kukahan tämän artikkelin on kirjoittanut? Ei ole luotettavan tuntuista journalismia kun käytetään vain geneeristä "Muropaketin toimitus"

Ei vissiin edellisten artikkeleiden saama kritiikki ole miellyttänyt, tai sitten joku/jotkut ovat menneet henkilökohtaisuuksiin asti (toivottavasti ei sentään näin), kun nykyään artikkeleiden kirjoittajana on vain "Muropaketin toimitus". Voin toki olla väärässäkin, mutta kyllä tästä kirjoitusasusta luulen tunnistavani erään aikaisempien artikkeleiden kirjoittajan. Mutta samapa tuo, tuntuu olevan muutenkin niin mahdotonta esimerkiksi jo tehtyjen artikkeleiden muokkaaminen, tai pyydettyjen asioiden mittaaminen. Taitaa tosiaan nykymuodossa tilanne olla se, että nämä artikkelit on vain tilattu tietyllä summalla ja sen jälkeen niihin ei enää kosketa, vaikka aihetta olisi. Palautetta ja ihan rakentavaa kritiikkiä on annettu mutta ei ole vaikutusta. Esimerkiksi AMD:n uusien prosessorien suhteen on täysi hiljaiselo päällä. Artikkelit ovat suppeampia kuin ennen ja tuntuvat kuin ne olisi kirjoitettu paljoin hätäisemmin ja kömpelömmin verrattuna vanhoihin. Tämä vielä yhdistettynä tuohon, ettei artikkeleihin tule muutoksia tai lisäyksiä jälkikäteen, ei auta tätä huonoa tilannetta. Pelihiiritesti oli mukava yllätys ja mielestäni paremmin ja kattavammin tehty.

Muropaketin uusimmat