Uusimmat

Ominaisuus ja käytettävyys

28.02.2017 13:55 Tapio Berschewsky

Ominaisuudet ja käytettävyys

Swift 7 on päältä tyylikkään musta ja varustettu Acerin logolla. Sisäpuolen kultainen väri näkyy saranassa myös koneen ollessa kiinni.

Acerin myyntipakkausta ei ole täytetty millään tarpeettomilla lisukkeilla. Paketista löytyy itse kannettavan lisäksi vain ohjekirjat sekä verkkolaite vaihtokaapeleineen.

Koneen näppäimistö ja näytön reunat ovat mustat. Alaosan kotelo on kullan värinen. Ratkaisu toimii mainiosti.

Kaikki liittimet ovat oikealla reunalla, josta löyty TRRS-tyyppinen 3,5 millimetrin kuulokemikrofoniliitin sekä kaksi USB 3.1 C -tyypin liitintä. Toista C-tyypin liitintä käytetään myös tietokoneen akun lataamiseen.

Tuuletinta koneessa ei ole, joten alta löytyy vain kaiuttimien aukot. Äänentoisto painottaa diskanttia ja on hieman ohut, mutta selkeä.

13,3 tuuman Full HD (1920 x 1080 pikseliä) LED-taustavalaistussa näytössä paneeli on CineCrystal IPS -tyyppiä. Sen katselukulmat ja värintoisto ovat varsin hyvät.

Näppäimistö on erittäin mukava ja sen kirjoitustuntuma on kevytkannettavien parhaimmistoa. Ainoa häiritsevä tekijä on oikeassa yläkulmassa oleva virtanappi, johon osuu ajoittain backspacea tavoitellessa.

Kosketusalusta on poikkeuksellisen leveä. Sen tuntuma on varsin hyvä, mutta leveyden takia siihen osuu helposti vahingossa.

Kaiken kaikkiaan Swift on kätevän kokoinen ja painoinen kone. Sen ulkomitat ovat 1,01 x  76,87 x 22,86 senttiä. Painoa sillä on 1,12 kiloa. Muotoilu on muuten tyydyttävää, mutta etureunan kulma on turhan terävä.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuus ja käytettävyys
  3. Suorituskykymittaukset ja akkukesto
  4. Yhteenveto