Yhteenveto

28.02.2017 13:55 | Tapio Berschewsky | 4

Yhteenveto

Swift 7 on erittäin miellyttävä ja tyylikäs kevytkannettava. Jos vaatimaton suorituskyky riittää omiin tarpeisiin, ei testatusta mallista löytynyt mitään suurta puutetta.

Suorituskykymittaukset osoittivat sen jäävän selvästi jälkeen järeämmällä tekniikalla varustetuista kevytkannettavista. Kevyessä käytössä Swiftin rajat eivät tulleet vastaan, mutta iso määrä raskaita välilehtiä selaimessa aiheutti jo lievää tökkimistä.

Akkukesto taas on varsin kohdallaan. Jouten ja himmeällä näytöllä akku kesti jopa yli 14 tuntia. Jatkuvassa rasituksessa ja näyttö kirkkaalla akusta loppui puhti hieman alle kuudessa tunnissa. Näyttö puolikirkkaana ja satunnaisella päivän mittaan tapahtuneella todellisella käytöllä kesto oli melko lähellä valmistajan ilmoittamaa yhdeksää tuntia.

Tehot riittävät mainiosti videoiden katseluun, ja näyttökin on siihen riittävän hyvä. Pelit eivät Swift 7:lla tietenkään heikon yhdysrakenteisen näytönohjaimen takia suju.

Koneessa ei ole lainkaan tuuletinta, mikä tekee siitä käytännössä äänettömän.

Liitäntöjä on kevytkannettavien tyyliin todella vähän. Vanhempia oheislaitteita kaipaavat tarvitsevat Swift 7:n kanssa USB 3.1 Type C -liittimeen sopivan telakan, joka tarjoaa puuttuvat A-tyypin liitännät.

Swift 7 on kaikkinensa pätevä kone, mutta ilo ei tule halvalla – laitteesta saa maksaa noin 1100 euroa. Jos kaipaat hyvää, kevyttä ja akkukestoltaan mainiota tietokonetta, Swift 7 on kelvollinen ratkaisu, vaikka hinta kirpaiseekin.

Hyvää:

 • Design
 • Akkukesto
 • Näyttö
 • Näppäimistön tuntuma
 • Hiljainen

Huonoa:

 • Suorituskyky
 • Korkea hinta
 • Onneton yhdysrakenteinen näytönohjain
 • Liitettävyys

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Ominaisuus ja käytettävyys
 3. Suorituskykymittaukset ja akkukesto
 4. Yhteenveto
Keskustelu

Jonkinlaisia lämpötila-arvoja olisin kaipaillut, tai ihan vaan arviota siitä, että onko kone miellyttävä käyttää sylissä, vai lämpeneekö turhakseltaan pohjasta / näppäimistön tietämiltä.

Aika jäätävän hintainen… Gigantista tarjouksestä lähti avokille mukaan Lenovo Yoga 710 Core i5:lla ja 699eur. Itselle tilasin Gearbestistä Chuwi Hi10 Plussan 230eur, mainio vehje hintaansa nähden.

Kukahan tämän artikkelin on kirjoittanut? Ei ole luotettavan tuntuista journalismia kun käytetään vain geneeristä "Muropaketin toimitus"

Marder

Kukahan tämän artikkelin on kirjoittanut? Ei ole luotettavan tuntuista journalismia kun käytetään vain geneeristä "Muropaketin toimitus"

Ei vissiin edellisten artikkeleiden saama kritiikki ole miellyttänyt, tai sitten joku/jotkut ovat menneet henkilökohtaisuuksiin asti (toivottavasti ei sentään näin), kun nykyään artikkeleiden kirjoittajana on vain "Muropaketin toimitus". Voin toki olla väärässäkin, mutta kyllä tästä kirjoitusasusta luulen tunnistavani erään aikaisempien artikkeleiden kirjoittajan. Mutta samapa tuo, tuntuu olevan muutenkin niin mahdotonta esimerkiksi jo tehtyjen artikkeleiden muokkaaminen, tai pyydettyjen asioiden mittaaminen. Taitaa tosiaan nykymuodossa tilanne olla se, että nämä artikkelit on vain tilattu tietyllä summalla ja sen jälkeen niihin ei enää kosketa, vaikka aihetta olisi. Palautetta ja ihan rakentavaa kritiikkiä on annettu mutta ei ole vaikutusta. Esimerkiksi AMD:n uusien prosessorien suhteen on täysi hiljaiselo päällä. Artikkelit ovat suppeampia kuin ennen ja tuntuvat kuin ne olisi kirjoitettu paljoin hätäisemmin ja kömpelömmin verrattuna vanhoihin. Tämä vielä yhdistettynä tuohon, ettei artikkeleihin tule muutoksia tai lisäyksiä jälkikäteen, ei auta tätä huonoa tilannetta. Pelihiiritesti oli mukava yllätys ja mielestäni paremmin ja kattavammin tehty.

Muropaketin uusimmat