UUSIMMAT

Suorituskykymittaukset ja akkukesto

28.02.2017 13:55 | Tapio Berschewsky | 4

Suorituskykymittaukset

Acer Swift 7:llä ajettiin useita suorituskykymittauksia. Laitteessa on ensimmäinen i5-7Y -sarjan prosessori, joka on ehtinyt Muropaketin testeihin. Verrokiksi otettiin alkuvuodesta testattu Asuksen Zenbook 3 UX390UAK, jossa oli Kaby Lake -malliston tehokas Core i7-7500U -mobiiliprosessori.

Niin prosessorin kuin näytönohjaimen suorituskykyä mitattiin Cinebench R15:n ja kolmen eri 3D Mark -testin avulla. Cinebenchin versio oli 15.038. 3D Markin versio taas oli 2.2.3509.

Cinebenchissä ajettiin kaikki testit, eli sekä OpenGL -renderöintitesti sekä prosessoria kuormittavat testit kaikilla ytimillä ja vain yhdellä ytimellä.

OpenGL -testissä paremmalla yhdysrakenteisella näytönohjaimella varustettu Zenbook 3 otti Swift 7:ään nähden 42,1 prosentin kaulan.

Neljää ydintä rasittavassa prosessoritestissä etumatka nousi 50,5 prosenttiin. Yhden ytimen testissä ero oli 53,8 prosenttia kallellaan Zenbook 3:n suuntaan.

3D Mark -testejä ajettiin kolme erilaista. Mukana olivat raskasta DX12-peliä vastaava Time Spy, raskaan DX11-pelin kuormaa vastaava Fire Strike sekä kevyen DX11-pelin kuormaa vastaava Sky Diver.

 

Odotettavasti Swift 7 jäi Zenbookista jälkeen kautta linjan myös 3D Mark -mittauksissa. Time Spyn kokonaisarvosanassa ero oli 51,7 prosenttia ja prosessoritestin ruudunpäivityksessä 43,7 prosenttia. Fire Striken kokonaisarvosanassa ero oli 51,3 prosenttia ja fysiikkatestin ruudunpäivityksessä 52,7 prosenttia. Sky Diverin kokonaisarvosanassa ero oli 56,8 prosenttia ja kahdeksaa säiettä käyttäneessä fysiikkatestissä 51,5 prosenttia.

Akkukesto

Swift 7 oli akkukestoltaan hyvä. Käytännössä sen parissa sai tehtyä kaikki päivän tärkeät askareet yhdellä latauksella, vaikka yötä vasten koneen joutuikin lopulta aina laittamaan kiinni laturiin.

Nelikennoisen litiumioniakun kapasiteetti on 2770 milliampeerituntia. Valmistaja lupaa koneelle yhdeksän tunnin käyttöajan täydellä akulla.

 

Näyttö kirkkaimmillaan YouTube-videota toistettaessa akku kesti yhteensä viisi tuntia ja 57 minuuttia. Verrokkina toiminut Zenbook 3 pysyi käynnissä samoissa olosuhteissa neljä tuntia ja 44 minuuttia. Zenbookin tehokkaampi prosessori kuluttaa akkua selvästi nopeammin, mutta toisaalta Swift 7:n isompi näyttö laskee laitteiden välistä eroa akkukestossa.

Näyttö himmeimmillä asetuksellaan koneen ollessa jouten työpöydällä akku riitti peräti 14 tuntia 11 minuuttia. Verrokki Zenbook ylsi siinä vain viiteen tuntiin ja 40 minuuttiin. Tuloksessa korostuu se, että himmeälle asetettuna Swift 7:n näytön osuus akun kulutuksessa laskee selvästi, kun taas Zenbookin vähemmän virtapihi tekniikka syö akun joutenkin nopeasti.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuus ja käytettävyys
  3. Suorituskykymittaukset ja akkukesto
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Jonkinlaisia lämpötila-arvoja olisin kaipaillut, tai ihan vaan arviota siitä, että onko kone miellyttävä käyttää sylissä, vai lämpeneekö turhakseltaan pohjasta / näppäimistön tietämiltä.

Aika jäätävän hintainen… Gigantista tarjouksestä lähti avokille mukaan Lenovo Yoga 710 Core i5:lla ja 699eur. Itselle tilasin Gearbestistä Chuwi Hi10 Plussan 230eur, mainio vehje hintaansa nähden.

Kukahan tämän artikkelin on kirjoittanut? Ei ole luotettavan tuntuista journalismia kun käytetään vain geneeristä "Muropaketin toimitus"

Marder

Kukahan tämän artikkelin on kirjoittanut? Ei ole luotettavan tuntuista journalismia kun käytetään vain geneeristä "Muropaketin toimitus"

Ei vissiin edellisten artikkeleiden saama kritiikki ole miellyttänyt, tai sitten joku/jotkut ovat menneet henkilökohtaisuuksiin asti (toivottavasti ei sentään näin), kun nykyään artikkeleiden kirjoittajana on vain "Muropaketin toimitus". Voin toki olla väärässäkin, mutta kyllä tästä kirjoitusasusta luulen tunnistavani erään aikaisempien artikkeleiden kirjoittajan. Mutta samapa tuo, tuntuu olevan muutenkin niin mahdotonta esimerkiksi jo tehtyjen artikkeleiden muokkaaminen, tai pyydettyjen asioiden mittaaminen. Taitaa tosiaan nykymuodossa tilanne olla se, että nämä artikkelit on vain tilattu tietyllä summalla ja sen jälkeen niihin ei enää kosketa, vaikka aihetta olisi. Palautetta ja ihan rakentavaa kritiikkiä on annettu mutta ei ole vaikutusta. Esimerkiksi AMD:n uusien prosessorien suhteen on täysi hiljaiselo päällä. Artikkelit ovat suppeampia kuin ennen ja tuntuvat kuin ne olisi kirjoitettu paljoin hätäisemmin ja kömpelömmin verrattuna vanhoihin. Tämä vielä yhdistettynä tuohon, ettei artikkeleihin tule muutoksia tai lisäyksiä jälkikäteen, ei auta tätä huonoa tilannetta. Pelihiiritesti oli mukava yllätys ja mielestäni paremmin ja kattavammin tehty.

Muropaketin uusimmat