Uusimmat

Testissä MSI Core Frozr L ja Core Frozr XL -tornijäähdyttimet – Hyvä ja vähemmän hyvä ensiesitys

23.07.2018 19:00 Aleksi Pakkala

Muropaketin testilabran piinapenkkiin otettiin MSI:n Core Frozr -mallistosta kaksi kappaletta tornimallisia prosessorijäähdyttimiä. Testattavaksi päätyivät pienempi Core Frozr L ja suurempi RGB-valaistuksella varustettu Core Frozr XL. Prosessorijäähdyttimet ovat MSI:lle uusi aluevaltaus, joten lähdimme mielenkiinnolla ottamaan selvää mihin uusista malleista on.

Core Frozr L on hyvin perinteisen kokoinen, 120 millimetrin tuulettimella varustettu ja alle yhden kilogramman painosarjassa painiva yksitorninen jäähdytin. Core Frozr XL -mallin ulkoiset mitat ovat huomattavasti suuremmat, mutta itse jäähdytinrivasto ei ole merkittävästi L-mallia suurempi, mutta kokonaispaino heilahtaa selvästi kilogramman paremmalle puolelle. Core Frozr L sijoittuu noin 65 euron hintaluokkaan, kun taas Core Frozr XL edustaa tornicoolerien hintavinta segmenttiä noin sadan euron hinnallaan.

Kilpailu on kummassakin hintaluokassa todella kovaa. 50 – 70 euron hintaluokkaan mahtuu todella onnistuneita jäähdytysratkaisuja, kuten erinomainen Noctua NH-U14S, tai kahdella jäähdytysrivastolla varustettu Phanteks PH-TC14PE -tornicooleri.

Ja 80 – 100 euron hintaluokkaan siirryttäessä astuu MSI Core Frozr XL -jäähdytin isojen poikien sarjaan. Tässä ilmajäähdytteisten coolerien kirkkaimmassa kärjessä kilpailua on dominoinut Noctua NH-D15 edeltäjänsä NH-D14 tavoin. Noctua NH-D15 on toiminut julkaisustaan lähtien myös Muropaketin testilabrassa verrokkina uusille jäähdytysratkaisuille, ja kahden jäähdytinrivaston hirviömäinen cooleri pärjää myös vertailussa nestejäähdytysratkaisujen kanssa.

Core Frozr L ja Core Frozr XL ovat MSI:n ensimmäinen kosketus prosessorijäähdyttimiin. Yrityksellä on kuitenkin pitkä tausta näytönohjainten jäähdytysratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta, joten MSI:n insinöörit eivät suinkaan ole minään ummikkoina lähteneet jäähdytysratkaisuja suunnittelemaan.

Muropaketin testiartikkelissa paneudutaan molempien jäähdyttimien ominaisuuksiin, ja tornicoolerien suorituskykyä ja akustisia ominaisuuksia vertaillaan Noctua NH-D15 -jäähdyttimen kanssa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Tuotteiden esittely
  3. Lämpötila- ja melumittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat