Testissä MSI Core Frozr L ja Core Frozr XL -tornijäähdyttimet – Hyvä ja vähemmän hyvä ensiesitys

23.07.2018 19:00 Aleksi Pakkala

Muropaketin testilabran piinapenkkiin otettiin MSI:n Core Frozr -mallistosta kaksi kappaletta tornimallisia prosessorijäähdyttimiä. Testattavaksi päätyivät pienempi Core Frozr L ja suurempi RGB-valaistuksella varustettu Core Frozr XL. Prosessorijäähdyttimet ovat MSI:lle uusi aluevaltaus, joten lähdimme mielenkiinnolla ottamaan selvää mihin uusista malleista on.

Core Frozr L on hyvin perinteisen kokoinen, 120 millimetrin tuulettimella varustettu ja alle yhden kilogramman painosarjassa painiva yksitorninen jäähdytin. Core Frozr XL -mallin ulkoiset mitat ovat huomattavasti suuremmat, mutta itse jäähdytinrivasto ei ole merkittävästi L-mallia suurempi, mutta kokonaispaino heilahtaa selvästi kilogramman paremmalle puolelle. Core Frozr L sijoittuu noin 65 euron hintaluokkaan, kun taas Core Frozr XL edustaa tornicoolerien hintavinta segmenttiä noin sadan euron hinnallaan.

Kilpailu on kummassakin hintaluokassa todella kovaa. 50 – 70 euron hintaluokkaan mahtuu todella onnistuneita jäähdytysratkaisuja, kuten erinomainen Noctua NH-U14S, tai kahdella jäähdytysrivastolla varustettu Phanteks PH-TC14PE -tornicooleri.

Ja 80 – 100 euron hintaluokkaan siirryttäessä astuu MSI Core Frozr XL -jäähdytin isojen poikien sarjaan. Tässä ilmajäähdytteisten coolerien kirkkaimmassa kärjessä kilpailua on dominoinut Noctua NH-D15 edeltäjänsä NH-D14 tavoin. Noctua NH-D15 on toiminut julkaisustaan lähtien myös Muropaketin testilabrassa verrokkina uusille jäähdytysratkaisuille, ja kahden jäähdytinrivaston hirviömäinen cooleri pärjää myös vertailussa nestejäähdytysratkaisujen kanssa.

Core Frozr L ja Core Frozr XL ovat MSI:n ensimmäinen kosketus prosessorijäähdyttimiin. Yrityksellä on kuitenkin pitkä tausta näytönohjainten jäähdytysratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta, joten MSI:n insinöörit eivät suinkaan ole minään ummikkoina lähteneet jäähdytysratkaisuja suunnittelemaan.

Muropaketin testiartikkelissa paneudutaan molempien jäähdyttimien ominaisuuksiin, ja tornicoolerien suorituskykyä ja akustisia ominaisuuksia vertaillaan Noctua NH-D15 -jäähdyttimen kanssa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Tuotteiden esittely
  3. Lämpötila- ja melumittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat