Uusimmat

Ominaisuudet

20.06.2018 20:00 Antti Voutilainen

Roccatin Horde-sarjaan kuuluu kaksi mallia. Horde- ja Horde Aimo -pelinäppäimistöjen väliset erot muodostuvat Aimo-mallin RGB LED -valaistuksesta sekä erillisestä kiinnitettävästä rannetuesta. Kummassakin mallissa käytetään Roccatin omia membranical-näppäimiä. Valtavirrasta poiketen membranical-näppäimet perustuvat kalvokytkintekniikkaan.

Näppäinten rekisteröintipiste on sijoitettu painalluksen keskiväliin. Rekisteröintipisteessä ei ole tuntovastetta, eikä myöskään äänivastetta. Näppäimistön vasempaan laitaan sijoitetuissa viidessä makronäppäimessä rekisteröintipiste on 1,2 millimetrin kohdalla. Muiden näppäinten osalta rekisteröintipistettä ei paljasteta.

Horde Aimo -näppäimistö on toteutettu chiclet-tyylisenä, eli näppäimistön kehikko ympäröi jokaista näppäintä. Ratkaisun ansiosta näppäimistön sisälle ei päädy pölyä ja likaa niin helposti kuin tavallisessa toteutuksessa, jossa kehikko ympäröi näppäimiä alueittain.

Näppäinten oletettua elinikää ei paljasteta Roccatin tuotesivuilla. Tähän asti kalvokytkintekniikkaa käyttävissä näppäimistöissä elinikä on kuitenkin usein jäänyt selvästi mekaanisia sisaruksiaan lyhyemmäksi.

Roccat Horde Aimo -näppäimistön sisältä löytyy ARM:n Cortex-M0+ -piiri ja 512 kilotavua sisäistä muistia. Niiden avulla määritetyt asetukset saa tallennettua näppäimistön sisäiseen muistiin. Päivitysnopeudeksi ilmoitetaan tuhat hertsiä.

Viiden makronäppäimen lisäksi Horde Aimosta löytyy 11 multimedianäppäintä. Niiden oikealle puolelle on sijoitettu porrastettu säätörulla, joka pyörii vapaasti.
Kiinteästi kiinnitetyn kaapelin pituus on 1,8 metriä. Näppäimistön ulkomitat jouduttiin mittaamaan mittanauhalla, sillä Roccat ei ilmoita niitä.

Ilman rannetukea näppäimistön ulkomitat ovat 500 x 168 x 34 millimetriä. Rannetuen kanssa korkeus kasvaa 235 millimetriin. Näppäimistön painoksi ilmoitetaan 1100 grammaa.
Myyntipakkauksen mukana tulee näppäimistön ja rannetuen lisäksi ohjekirja sekä Roccatin logolla varustettuja tarroja.

Näppäimistön RGB LED -valaistus kulkee nimellä Aimo. Valaistusjärjestelmän avulla käyttäjä pystyy synkronoimaan valaisuasetukset kaikille Aimo-valaisua tukeville laitteille. Valaisun hallinta tapahtuu Roccat Swarm -ohjelman kautta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat