Uusimmat

Testissä Roccat Horde Aimo -pelinäppäimistö – Hiljainen näppäimistö loistotuntumalla ja parilla epäkohdalla

20.06.2018 20:00 Antti Voutilainen

Mekaaniset näppäimistöt ovat vallanneet markkinat melkeinpä täydellisesti, ja kalvokytkintekniikkaan nojaavat näppäimistöt jäämässä unholaan. Onko tähän järkevää syytä? Otimme testiin Roccatin Horde Aimo -uutuusmallin, joka pyrkii todistamaan muidenkin kuin mekaanisten näppäimistöjen olevan täysin käyttökelpoisia, jopa hyviä.

Pelaamisen oheistuotemarkkinat tuntuvat pursuavan mekaanisilla kytkimillä varustettuja näppäimistöjä. Kalvokytkintekniikkaan nojaavat näppäimistöt ovatkin jääneet pahasti mekaanisten näppäimistöjen varjoon. Mekaanisten näppämistöjen kiistattomana etuna on muun muassa usean samanaikaisen painalluksen rekisteröinti, vaihtoehdot kytkintyypeissä ja pidempi käyttöikä.

Kalvokytkintekniikkaassa on siinäkin etunsa: edullisemmat valmistuskustannukset ja erityisesti mekaanisia kytkimiä huomattavasti vähäisempi näppäinmelu.

Roccat puhaltaa uutta eloa kalvokytkinnäppäimistöihin Horde Aimo -pelinäppäimistöllään. Siinä käytetään membranical-näppäimiä, joiden luvataan yhdistävän kalvokytkintekniikan ja mekaanisten kytkinten edut.

Muropaketin testiin otettu pelinäppäimistö asettuu reilun 85 euron hintaluokkaan. Hinta on selvästi matalampi kuin esimerkiksi mekaanisten näppäimistöjen ns. keskikasti, jonka hintataso liikkuu 120 euron maastossa.

Samasta hintaluokasta Horde Aimo -näppäimistön kanssa löytyy esimerkiksi Kingstonin HyperX Alloy FPS Pro -näppäimistö, Asuksen Strix Tactic Pro Gaming ja Roccatin mekaanisilla kytkimillä varustettu Suora. Huomionarvoista on, että kyseisessä hintaluokassa käytännössä kaikki kilpakumppanit ovat mekaanisia näppäimistöjä.

Roccat Horde Aimo -testissä tutustutaan näppäimistön tuntumaan ja ominaisuuksiin niin työpöytä kuin pelikäytössäkin. Testissä myös arvioidaan, onko jatkojalostetulla kalvokytkinnäppäimistöllä paikkaa mekaanisten näppäimistöjen dominoimilla markkinoilla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat