Uusimmat

Yhteenveto

20.06.2018 20:00 Antti Voutilainen

Roccat Horde Aimo on näppäimistönä erittäin vahva suoritus. Näppäintuntuma ja hiljaisuus ovat sen erityisiä valtteja, jotka korostuvat varsinkin paljon kirjoittavilla. Soveltuvuus pelikäyttöön on vähintään yhtä hyvä. Erityistä peligenreä ei ole edes tarpeen määrittää, sillä näppäimistö oli yleisellä tasolla hyvin luotettava, ja siten soveltuu hyvin pelille kuin pelille.

Näppäimistöstä löytyvä rulla on vaikeampi tapaus. Se palveli hyvin säätäessä äänenvoimakkuutta, mutta haparoi, kun toimintona oli zoomaus tai vieritys. Rullan tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Se on hyvä lisä, muttei välttämätön sellainen.

Kokonaisuuden suurin kompastuskivi on Roccat Swarm -ohjelma. Paikoin sekavaksi äityvä käyttöliittymä ei ainakaan paranna käyttäjäkokemusta. Lisäksi päälle liimatuilta tuntuvat ominaisuudet eivät olleet oikeastaan mitenkään muokattavissa. Positiivista on kuitenkin se, että käyttöliittymä on selkeämpi kuin Swarmia edeltäneessä Roccat Driver -ohjelmassa. Ohjelmisto ei kuitenkaan muuta sitä tosi asiaa, että Roccat Horde Aimo on muilta osin erinomainen näppäimistö.

Hyvää

  • Erinomainen kirjoitus- ja pelituntuma
  • Hiljaisuus
  • Rannetuki ja sen kiinnitysmekanismi
  • Ohjelma ei vaadi rekisteröitymistä tai kirjautumista

Huonoa

  • Roccat Swarm ja sen laajennukset
  • Rullan oikuttelu muuna kuin äänenvoimakkuuden säätimenä

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ominaisuudet
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat