UUSIMMAT

Kokeilussa Logitech Pro -pelikuulokkeet – Yksinkertaisesti hyvät, mutta hintavat

11.07.2018 20:00 | Joonas Koivisto

Otimme Muropaketin testiin Logitech Pro -pelikuulokkeet, joista turhia säätimiä, kosiskelevaa ulkoasua tai rehentelevää RGB-valaistusta ei löydy. Kuulokkeiden on tarkoitus luoda mielikuva tuotteesta, josta on karsittu kaikki ylimääräinen pois. Testasimme, vastaako käytäntö lupaavaa olemusta.

Logitech Pro -kuulokkeet luovat ulkoasullaan ensivaikutelman yksinkertaisesta, mutta toimivasta ja laadukkaasta headsetistä. Itse kuulokkeiden lisäksi paketista löytyy kaapeli, adapterikaapeli yhdistetyn ja erotettujen 3,5-millimetristen liittimien välillä sekä irroitettava mikrofoni.

Kuuloke-elementit ovat saaneet Logitechilta nimen Pro G. Nimen taustalla oleva haettu patentti liittyy verkkomateriaaliin, joka suojaa itse ääniä tuottavia neodyymimagneetteja. Taajuusvastealue on varsinkin pelikuulokkeille tyypillinen 20-20000 hertsiä. Impedanssi on 32 ohmia ja herkkyys 107 desibeliä. Logitechin mukaan kuulokkeet eristävät enintään 16 desibelin äänet täysin.

Irrotettava mikrofoni on yksisuuntainen, ja sen taajuusvaste on 100-10000 hertsiä. Erityiskiitos menköön jo tässä vaiheessa riittävän paksulle ja hyvin asettuvalle mikrofonin tuulensuojalle.

Kuulokkeiden rakenne on pääosin nylon-muovia. Pään yli kulkeva kaari on sisältä terästä ja nivelet vahvistettua lasikuitua. Pehmuste on puolestaan keinonahkaa. Korvatyynyihin on tarjolla keinonahkaiset sekä pehmeämpää tekokuitua olevat vaihtoehdot.

Mitat kuulokkeille ovat 172 x 81,7 x 182 millimetriä. Paino on kaapeleita ja mikrofonia lukuun ottamatta 259 grammaa.

Kuten alussa viitattiin, ei headsetistä löydy mitään kummia ominaisuuksia. Ainoa erityinen toiminto on johdosta löytyvät säätimet, joista saa mikrofonin mykistykselle ja äänenvoimakkuutta säädettyä. Näiden klipsi saisi olla hieman helppokäyttöisempi. Vaatii aluksi aikamoista vääntöä että sen saa pysymään yhtään t-paitaa paksummassa vaatteessa. Kyse ei kuitenkaan ole erityisistä urheilukuulokkeista, joissa tämä olisi paremmin ymmärrettävissä.

Logitech on asettanut Pro-kuulokkeille sadan euron suositushinnan. Tämän hinnan alle mahtuu käytännössä kaikilta tunnetuilta oheislaitevalmistajilta ainakin yhdet perusmallin pelikuulokkeet, joissa on periaatteessa aivan samat simppelit ominaisuudet. Merkkejä ovat ainakin Trust, Cooler Master, Creative, Plantronics, Asus, Corsair, Roccat ja Kingston.

Kun katsotaan noin sadan euron hintaluokkaa, löytyy sieltä lisäksi useita vaihtoehtoja, jotka tarjoavat myös omia virtuaalisen tilaäänen ratkaisuja. Näitä ovat esimerkiksi Corsairin Void PRO, TRUST GTX 383, Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition, Asus ROG Orion Pro ja Logitechin oma G433. Logitech Pro -kuulokkeita tosin voi tietysti halutessaan käyttää Windowsin omien virtuaalisten Dolby Atmos tai Windows Sonic -tilaäänien kanssa.

Tässä testissä käymme läpi kuulokkeiden ominaisuudet ja arvioimme niiden käyttökokemuksen reilun kahden viikon testijakson perusteella.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Käyttökokemukset