Käyttökokemukset

11.07.2018 20:00 | Joonas Koivisto

Käyttökokemukset

Logitech Pro -kuulokkeissa on yksi käyttöominaisuus yli muiden: ehdoton mukavuus. Kuulokkeilla riittää hyvin mittaa isollekin päälle, ja kyseessä olivatkin itselleni ensimmäiset sankakuulokkeet, joissa jäi ylimääräistä säätövaraa.

Hyvän koon lisäksi mukavuutta tuo erittäin hyvin onnistunut painotus. Kuulokkeiden paino jakautuu todella tasaisesti päälaen ja korvien välillä, eikä mitään osa-aluetta ala jomottamaan pidemmänkään käytön jälkeen.

Lisäksi mukavuutta tulee kankaisista korvatyynyistä, joihin vaihdoin aika pian kuulokkeiden käytön aloitettuani. En pidä keinonahasta, joka hiostaa helposti. Pehmeämpää kangasta olevat tyynyt tuntuivat kuitenkin todella miellyttäviltä.

Äänenlaatu on kuulokkeissa hyvä. Epätieteellisessä testissä se päihitti musiikin kuuntelussa Turtle Beachin langattomat Stealth 400 -kuulokkeet, mutta eivät pärjää erillisille AKG:n noin sadan euron stereokuulokkeille tai Astro A40:lle.

Peliäänet ja musiikin sekä suoratoiston äänet ovat kyllä selkeästi edullisia pelikuulokkeita paremmat, mutteivät päihitä erityisesti näihin suunniteltuja kuulokkeita.

Mikrofonin tuottama ääni on todella kohinaton ja sitä kautta laadukkaan kuuloinen, mutta hieman vaimea. Se kuitenkin kestää vertailun muihin headsetteihin ja toimisi varmasti satunnaisessa striimauskäytössä.

Kuulokkeet ovat kinkkisessä hintaluokassa, joka kilpailua on hyvin runsaasti. Vaikka perusta on kunnossa, ei niistä löydy mukavuuden lisäksi mitään erityisesti säväyttävää. Ne kuitenkin hoitavat asiansa erittäinkin hyvin, ja joku varmasti arvostaa niiden suoraviivaisuutta ja yksinkertaisuutta.

Jos haluaa jättää virtuaaliset tilaäänet ja RGB-valaistuksen kokonaan sivuun, ovat Logitech Prot ehdottoman hyvät kuulokkeet.

Hyvää

  • Kevyt rakenne tekee käytöstä mukavaa ja tuntuu kestävältä
  • Yksinkertaisen varmatoimiset
  • Mikrofonin äänenlaatu
  • Pärjäävät pelikuulokkeiksi hyvin myös musiikin kuuntelussa ja leffojen katsomisessa

Huonoa

  • Hinta ei tuo ylimääräisiä ominaisuuksia

Sisältö

  1. Esittely
  2. Käyttökokemukset