Amazonilla on kummallinen ongelma Alexa-avustajan kanssa – tuotteen omistavia asiakkaita ei näytä kiinnostavan

02.01.2022 14:18 | Muropaketin toimitus

Amazon on menestynyt äänikäyttöisten Alexa-laitteiden markkinoinnissa ja myynnissä. Vaikka tuotteita myydään hyvin, se on vain puolet koko totuudesta.

Bloombergin tuoreen raportin mukaan Amazonilla on ongelma, jonka kanssa se on pähkäillyt vuosia. Bloombergin näkemien Amazonin sisäisten asiakirjojen mukaan Amazonilla on ongelma saada ostajat myös käyttämään Alexaa. Tietojen mukaan jopa 15–25 prosenttia uusista Alexa-käyttäjistä ei ole enää käyttänyt laitetta viikko ostamisen jälkeen.

Bloomberg kertoi niin ikään laitteiden hyötyjen jäävän pieneksi, sillä ilmeisesti monet käyttävät Alexaa vain muutamiin tehtäviin, kuten ajastimen asettamiseen ruoanlaiton aikana, musiikin soittamiseen tai valojen kytkemiseen päälle ja pois, vaikka Alexalla voisi tehdä muutakin.

Tiedot koskevat lomakausien myyntiä, joten merkittävä osa laitteista on lahjoja. Tällä voi olla oma vaikutuksensa siihen, ettei laitteiden käyttö kiinnosta. Amazonin tiedottajan Kinley Pearsallin mukaan tuotteen suosio ei kuitenkaan ole laskussa, ja Alexaa käytetään yhä useammissa kotitalouksissa ympäri maailmaa.

Tällä viikolla on uutisoitu myös Alexa-avustajan antamasta hengenvaarallisesta neuvosta. 10-vuotias lapsi kysyi Alexalta vinkkejä haasteeseen, ja tämä ehdotti lasta laittamaan kännykkälaturin puolittain töpseliin ja koskemaan sen jälkeen kolikolla esillä olevia töpselin piikkejä. Amazon kertoi myöhemmin ryhtyneensä ”nopeisiin toimiin” korjatakseen vaarallisen ongelman. Verkkokauppajätti on tiettävästi ainakin toistaiseksi poistanut haaste-ominaisuuden Alexasta.