Uusimmat

AMD esitteleekin Kaveri-APU-piirin jo APU’13-tapahtumassa marraskuussa?

01.11.2013 17:23 Petrus Laine

Uutisoimme aiemmin AMD:n aikeista julkaista Kaveri-koodinimellinen seuraavan sukupolven APU-piirinsä joulukuussa. Sittemmin on kuitenkin tihkunut tietoja, että AMD aikookin esitellä tulevan APU-piirin jo marraskuun 11. – 13. pidettävässä APU’13-tapahtumassa. On kuitenkin mahdollista että kyseessä tulee olemaan vain GPU’13-tapahtuman Hawaii-grafiikkapiirin kaltainen kiusoittelu, eikä varsinainen julkaisu.

Kaveri-APU-piirissä on uutta muun muassa AMD Start Now 3.0 -tekniikka, joka nopeuttaa lepotilasta käynnistymistä ja uusi nelikaistainen PCI Express -liitäntä, joka on pyhitetty SSD-asemille tai välimuistille. Lisäksi APU-piiriin on lisätty uusi ääniprosessori, joka on oletettavasti Bonaire- ja Hawaii-grafiikkapiirien tapaan AMD TrueAudio -yhteensopiva, Tensilican HiFi EP Audio DSP -ytimiä käyttävä ratkaisu.

Muita APU’13-tapahtuman aiheita tulevat olemaan muun muassa AMD:n Mantle-rajapinta, virtuaalitodellisuus Oculus VR:n vetämänä ja heterogeeninen laskenta yleisesti. Tapahtumassa pitää puheita AMD:n edustajien lisäksi esimerkiksi ARM:n, DICE:n, Imagination Technologiesin, Mediatekin, Oculus VR:n, Oraclen ja Sonyn johtajistoa.

TechPowerUp, AMD to Unveil Next-Generation APUs on November 11