AMD saavutti mojovan virstanpylvään x86-arkkitehtuurin markkinaosuudessa – Intel joutunee jatkossa luopumaan tontistaan vielä lisää

06.11.2020 08:40 | markkuleppilampi

AMD:n suorittimet ovat kasvattaneet viime vuosina kovasti suosiotaan. Niiden menestyksen taustalla on ollut Inteliä edullisempi hinta ja vahva suorituskyky. Samansuuntainen kehitys tulee todennäköisesti jatkumaan.

Mercury Researchin tutkimuksen mukaan AMD on saavuttanut x86-suorittimien markkinoilla ennätyksellisen markkinaosuuden 22,4 prosentin siivullaan. Vastaaviin lukemiin AMD on päässyt viimeksi vuonna 2007.

Menestys tulee hyvin todennäköisesti jatkumaan, sillä lähitulevaisuudessa AMD on julkaisemassa uudet Zen 3 -sukupolven Ryzen 5000 -sarjan suorittimensa. Wccftech arvioi AMD:n markkinaosuuden nousevan tulevien julkistusten avittamana ainakin 25 prosenttiin ellei korkeammaksikin.

AMD:n voittokulku on jatkunut niin kannettavissa kuin työpäytäkoneissakin jo 12 vuosineljänneksen ajan. Tilanne tuskin siis on heikkenemässä, sillä AMD:n uusin Ryzen 5000 -prosessorisarja saapui  markkinoille eilen eli 5. päivä marraskuuta.

Muropaketin uusimmat