Asus odottaa kannettavien kysynnän kasvavan valtavasti – eikä se ole hetkeen rauhoittumassa

18.05.2020 08:44 | Muropaketin toimitus

Ihmisten etätöiden lisääntyminen tarkoittaa myös kannettavien kysynnän kasvua. Asustek Computer arvelee nousun olevan huimaa.

Yritys odottaa kannettavien toimitusten kasvavan peräti 30 prosenttia toisella vuosineljänneksellä – ja kysynnän arvioidaan jatkuvan myös kolmannella vuosineljänneksellä. Kysyntä tulee tarpeeseen, sillä Asustek teki ensimmäisellä vuosineljänneksellä 823 miljonan euron nettotuloksen. Laskua vuoden takaisesta oli 59,4 prosenttia.

Kehno tulos johtui lähinnä noin 1,8 miljardin euron valuuttakurssitappioista. Kehittyvien talouksien valuuttojen arvoissa on ollut dramaattisia vaihteluja, joka johtuu koronaviruspandemiasta ja öljyn hinnan laskusta.

Vaikka Asustek odottaa kannettavien tietokoneiden kysynnän kasvavan, PC-komponenttien kuten emolevyjen ja näytönohjaimien toimitukset tulevat arviolta laskemaan 10 prosenttia. Yrityksen ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdosta 62 prosenttia tuli PC-liiketoiminnasta ja 38 prosenttia komponenteista.

DigiTimesin mukaan yrityksen näkymät ovat komponenttimenekin laskusta huolimatta hyvät ja liikevaihdon odotetaan kokonaisuudessaan kasvavan. Koronapandemian vuoksi Asustek aikoo kuitenkin toimia varovaisesti, vaikka kasvutavoitteet ovat aggressiiviset.

Kerroimme aiemmin, miksi PC-tietokoneiden myynnin uskotaan hidastuvan.

Muokattu 18.5.2020 klo 12.39: Korjattu linkki.

Muropaketin uusimmat