Uusimmat

ChatGPT aiheuttaa hämmennystä nyt oikeusistuimissa – teksasilaiselta tuomarilta määräys

Kuva: @ Bing Image Creator

04.06.2023 11:29 Muropaketin toimitus

Teksasilainen tuomari antoi määräyksen tekoälyn hyödyntämisestä oikeussalissaan.

Tuomari Brantley Starr vaatii juristeilta, että heidän täytyy sitoutua siihen, etteivät he käytä tekoälyä argumenttiensa pohjana – tai jos käyttävät, sisällön tulee olla ihmisen tarkistamaa.

Vaatimus kumpuaa viime viikolla sattuneesta tapauksesta, kun juristi Streven Schwarz käytti ChatGPT:tä ennakkotapauksien etsimiseen ajamansa oikeusjutun tueksi.

Schwarzin mukaan ChatGPT antoi lähteet tiedoilleen ja vakuutti sisällön olevan luotettavaa. Näin ei kuitenkaan selvästikään ollut. Hän myönsi olevansa syypää siihen, ettei lähteitä tarkistettu.

ChatGPT ja myös Bingin chat-botti voi keksiä välillä faktoja omasta päästään, ja näin kävi myös Shwarzille – kaikki kuusi ennakkotapausta olivat ChatGPT:n fantasiaa.

Schwartz sanoi, että ”generatiivisen tekoälyn käyttö on kasvanut asianajotoimistoissa” ja että hän ”konsultoi tekoälysivusto ChatGPT:tä täydentääkseen jo tehtyä oikeudellista tutkimusta”.

Juristien työ on ollut yksi niistä ammateista, joiden on arveltu olevan ainakin osittain korvattavissa tekoälyllä. Näin ei selvästikään kuitenkaan vielä ole.

LUE MYÖS: Elon Musk, Steve Wozniak ja muut teknologiapomot vaativat aikalisää käsistä karanneelle tekoälykehitykselle