Uusimmat

EKWB julkaisi hieman erikoisemman EK-QuantumX Delta TEC -blokin

12.11.2020 12:45 Muropaketin toimitus

EK-QuantumX Delta TEC ei ole tavallinen blokki, sillä se sisältää termoelektrisen jäähdyttimen. Se pystyy laskemaan nesteen lämpötilan custom-vesijäähdytysjärjestelmässä alle huonelämpötilan.

EKWB julkaisi Intelin kanssa yhteistyössä kehitetyn termoelektrisen jäähdyttimen sisältävän EK-QuantumX Delta TEC -blokin. Sen lupaillaan tarjoavan ilmiömäistä jäähdytystehoa Intelin LGA1200-kantaisille prosessoreille. Parhaimmillaan jäähdytysjärjestelmän nesteen lämpötila voi alittaa huonelämpötilan, joka on tavallisilla jäähdytysratkaisuilla mahdotonta.

Blokki poikkeaa normaalista myöskin koossa. Termoelektrinen levy blokissa ottaa oman tilansa ja lisäksi blokkia koristaa pystyssä oleva TEC-ohjain (Thermoelectric Cooler).

Blokki on yhteensopiva ainoastaan Intelin LGA1200-prosessorikannan kanssa. EKWB tarkentaa, että yhteensopivuus taataan ainoastaan Intel Z490 -piirisarjallisten emolevyjen kanssa.

Uuden termoelektrisen jäähdyttimen sisältävän blokin toimitukset alkavat joulukuun alussa. Se on kuitenkin jo ennakkotilattavissa varsin muodolliseen 364,60 euron hintaan.