UUSIMMAT

Enermaxilta D.F. Storm -kotelotuuletin

22.04.2017 11:42 | Muropaketin toimitus

Virtalähteistä ja koteloistaan tuttu Enermax esitteli uuden 120 millimetrin D.F. Storm -kotelotuulettimen. Siinä missä tuulettimissa pyritään yleensä löytämään tasapaino suorituskyvyn ja melutason suhteen, on tässä tapauksessa on keskitytty puhtaasti suoriskykyyn. Tuulettimen maksimikierrokset ovat nimittäin 3500 RPM.

Tuuletin onkin suunnattu teolliseen käyttöön, mutta mikään ei estä käyttämästä sitä myös tehokokoonpanoissa. Siihen on sisäänrakennettu kolme nopeusasetusta: Performance (1500-2200 RPM), Overclocking (1500-2800 RPM) ja Turbo (1500-3500 RPM). Haluttu asetus määritetään erillisellä APS-kytkimellä.

Pölyyntymistä vastaan tuulettimeen on kehitetty Dust Free Rotation -toiminto, jossa tuulettimen käynnistyessä sitä pyöritetään vastakkaiseen suuntaan ensimmäiset kymmenen sekuntia. Tämän jälkeen tuuletin vaihtaa suunnan normaaliksi. Lisäksi tuulettimen lavat pystyy irroittamaan, mikäli tuuletinta tarvitsee perusteellisempaa puhdistusta.

Enermax kehuu kehittämänsä laakeroinnin pitävän tuulettimen hiljaisena. Esittelyssä ei kerrota ollenkaan desibelilukemia, joten hiljaisuus lienee tulkinnanvaraista.

Euroopan saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole vahvistettua tietoa. Yhdysvalloissa tuuletin on jo myynnissä hintaan 29,99 dollaria. Euroopassa hinnan voi olettaa asettuvan 30 euron luokkaan.