Uusimmat

Eurocom julkaisi kolme raskaan sarjan kannettavaa

02.12.2013 18:48 Petrus Laine

Eurocom on julkaissut kolme normaalia järeämpää kannettavaa tietokonetta. Kukin uusista kannettavista painaa peräti 5,5 kiloa, jolloin oikeampi termi lienee jo raahattava.

Panther 5SE on yhtiön mukaan kannettava palvelin. Kannettava on varusteltu 12-ytimisellä Intel Xeon E5-sarjan prosessorilla ja muistia siihen saa maksimissaan 64 gigatavua. Tallennustilaa kannettavaan palvelimeen saa maksimissaan 6 teratavua. Käyttöjärjestelmävalikoimaan tarjoillaan Microsoftin ja Red Hatin palvelinkäyttöjärjestelmiä VMwaren kera.

Panther 4.0:aa markkinoidaan pääasiassa Quadro-pohjaisena kannettavana työasemana, mutta niihin on saatavilla vaihtoehtoisesti myös GeForce- tai Radeon-näytönohjain. Näytönohjaimia voidaan myös asentaa kaksin kappalein SLI- tai CrossFire-tilaan. 17,3-tuumainen näyttö tukee 1920×1080- eli Full HD -resoluutiota. Prosessorivaihtoehtoina Panther 4.0:lle tarjotaan Core i7-4960X:aa tai Xeon E5-2600 v2 -sarjalaista prosessoria.

Panther 5D on lähes identtinen 4.0:n kanssa. Eroiksi muodostuu lähinnä 5D:n näyttö, joka tukee NVIDIAn 3D Visionia ja sitä myötä vain NVIDIAn tuotteisiin rajoitettu valikoima näytönohjaimia. Näytönohjaimia voidaan valita 4.0:n tavoin kaksi SLI-tilaan.

Kerro millaisia ajatuksia Eurocomin järeät kannettavat herättävät. Onko 5,5 kilon paino vielä hyväksyttävää sen mahdollistamien ominaisuuksien myötä, vai mennäänkö jo liian pitkälle?

TechPowerUp, Eurocom Sets World Record with 6 kg, 12-core Mobile Supercomputer

Eurocom, Tuotteet

Muropaketin uusimmat