Euroopan keskuspankin pääjohtaja kutsui kryptovaluuttoja arvottomiksi – poika ei kuunnellut äitiään

28.05.2022 16:55 Muropaketin toimitus

Kryptovaluutat ovat olleet laskussa jo pitkään. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kryptot romahtavat, mutta ne ovat ainakin tähän saakka ponnahtaneet ennemmin tai myöhemmin uusiin ennätyshintoihin. Nyt Euroopan keskuspankin johtaja kuitenkin kritisoi niitä.

Euroopan keskuspankin Christine Lagarde kutsui kryptovaluuttoja arvottomiksi. Hänen mielestään ne eivät perustu mihinkään.

– Olen koko ajan sanonut, että kryptot ovat erittäin spekulatiivisia, erittäin riskialtista omaisuutta, hän selitti.

– Hyvin vaatimaton mielipiteeni on, että ne eivät ole minkään arvoisia. Ne eivät perustu mihinkään, eikä taustalla ole omaisuutta, joka toimisi niiden turvallisuuden takeena, Lagarde jatkoi.

Lagarden kommentit saattavat kummuta Terran ja siihen kiinteästi liittyneen Lunan romahtamisesta. Aiemmin tässä kuussa Luna lähti syöksykierteeseen, joka aiheutti taloudellisen katastrofin monelle projektiin uskoneelle kryptosijoittajalle.

Lisäpainetta kryptojen edelleen laskeville arvoille luo myös ainakin perinteisten osakemarkkinoiden heikko tila sekä Venäjän ja Ukrainan välisen sodan aiheuttamat riskit. Kryptojen arvostus on myös ainakin tähän saakka liikkunut sykleissä, ja moni arvelee parhaillaan olevan meneillään karhumarkkinan, joka vie kryptot entistä syvempiin vesiin.

Lagarde ei kuitenkaan ole täydellinen skeptikko digitaalisten valuuttojen suhteen, sillä hän puhui Euroopan keskuspankin digitaalisesta eurohankkeesta, jonka odotetaan valmistuvan seuraavien neljän vuoden aikana.

Lagarde myös mainitsi, ettei hänellä ole krypto-omaisuutta, mutta hänen poikansa on sijoittanut niihin vastoin äitinsä neuvoja.