UUSIMMAT

Harkitsetko Alder Lake -läppäriä Linux-alustalla? Varaudu ongelmiin web-kameran kanssa

18.08.2022 08:05 Muropaketin toimitus

12. sukupolven Intel Core -suorittimella varustetun kannettavan ostoa kannattaa ehkä vielä lykätä, jos aikoo soitella videopuheluita Linuxilla.

Linux toimii tällä hetkellä huonosti Alder Lake -kannettavien web-kameroiden kanssa. Linux-ytimen ylläpitäjä Greh Kroah-Hartman sanoi, että Linuxia käyttäviä Alder Lake -kannettavia tulisi välttää, jos sellaisella haluaa soittaa soittaa videopuheluita.

Linux tukee Alder Lake -järjestelmiä erinomaisesti, mutta poikkeuksena ovat nettikamerat, joiden tuki on tällä hetkellä melkein olematonta. On myös mahdollista, että nettikameran saa toimimaan, mutta vain tietyillä ytimen versioilla, ja päivittäminen saattaa aiheuttaa kameran toiminnan lakkaamisen.

Ongelmat vaikuttavat kumpuavan enimmäkseen siitä, että useimmissa 12. sukupolven kannettavien malleissa on MIPI IPU6 -tyyppinen nettikamera, ja sen seurauksena ne voivat kärsiä Linux-yhteensopivuusongelmista puutteellisen ajurituen vuoksi.

Valmistajilta voi olla saatavilla omia ajureita web-kameroihinsa, joten kirvestä ei välttämättä kannata heti heittää kaivoon. Linux on myös saamassa paremman tuen nettikameroille, mutta kehitystyön aikajana voi olla vuosi ellei jopa kaksi vuotta. Yhtenä ratkaisuna ongelmaan on käyttää ulkoista nettikameraa, joka toimii Linuxissa.