HP:n uusissa VR-laseissa futuristisia ominaisuuksia – omat kasvonliikkeet voi siirtää tietokonehahmolle

04.10.2020 15:44 | Muropaketin toimitus

HP kertoi futuristiselta kuulostavasta, uudesta HP Omnicept -järjestelmästään. Se sisältää VR-lasit, ohjaimet sekä ohjelmistokehitystyökalut.

HP:n mukaan HP Reverb G2 Omnicept Edition on maailman älykkäin VR-kypärä. Kypärässä on antureita, jotka pystyvät lukemaan ainakin käyttäjänsä sydämensykettä, silmiä sekä kasvoja.

Silmien ja kasvojen seuranta vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, sillä sen avulla avatarille voi siirtää omat kasvonilmeensä. Tällä voisi olla käyttöä esimerkiksi harjoittelua tai kommunikointia tarjoavissa virtuaaliympäristöissä. Sekä kasvojen seurannan että sydämensykkeen monitoroinnin HP on kehittänyt keskittymiskyvyn, sitoutuneisuuden ja tunteiden seurantaa silmälläpitäen.

Anturit ja kehitystyökalut mahdollistavat esimerkiksi sellaisten oppimissovellusten kehittämisen, jotka mukauttavat opetusta oppilaan vireyden perusteella. Vireälle ja nopealle oppilaalle opintokuormaa voisi lisätä ja väsyneemmille taas hidastaa. HP rinnastaa tällaisen toimintatavan oikean opettajan metodeihin. Jälkikäteen käyttäjän suoriutumista voisi myös analysoida kerätystä datasta.

Koska sensoreiden avulla voi seurata käyttäjän tunnetiloja, käytöstä ja huomiokykyä, Omnicept-järjestelmälle on HP:n mukaan käyttöä myös muissa yhteyksissä, kuten terveydenhuollon, tutkijoiden ja henkilöstöhallinnon tehtävissä.

Lasien näyttöjen resoluutio on tarkka – 2160 x 2160 pikseliä per silmä. Laseissa on myös neljä kameraa asennon tunnistamista varten, eikä ulkopuolisia VR-majakoita tarvita. Tuotteessa on myös Valven kehittämä 3D-ääni sekä aiemmin mainittu sydämensykkeen, silmien ja kasvojen seuranta. Kasvojen alueelta Reverb G2 -lasit osaavat lukea jopa pupillin koon.

Silmänliikkeiden seurannalla voi myös keskittää laitteen suorituskyvyn sille alueelle, jonne silmä katsoo – eli näköalueen laidoilla resoluutio heikkenisi kokemuksen kärsimättä. HP kertoo myös virtuaalikokemuksen olevan tietoturvallinen ja GDPR-tietosuoja-asetusta noudattava.

HP Reverb G2 Omnicept Edition -kypärän ja HP Omnicept SDK-kehitystyökalujen hinta ja saatavuus tarkentuvat myöhemmin.