ID-Cooling esitteli CHROMAFLOW 240 AIO -vesijäähdytysjärjestelmän

09.05.2018 11:13 | Muropaketin toimitus

CHROMAFLOW 240 -vesijäähdytysjärjestelmän keskeisin ominaisuus on sen RGB LED -valaistus. Valaistusta saa hallittua ohjelmallisesti tai erillisellä kaukosäätimellä.

ID-Coolingin 240 millimetrin jäähdyttimellä olevien vesijäähdytysjärjestelmien kirjo laajenee uudella CHROMAFLOW 240 -mallilla. Vaikka RGB LED -valaistus ei olekaan ID-Coolingin vesijäähdytysjärjestelmissä mitään uutta, poikkeaa toteutus aiemmista.

Uuden mallin valaistus on maltillisempi niin tuulettimissa kuin pumpussakin. LED-valaistus rajautuu tuulettimissa nyt tuuletinlapoja ympäröivälle kehälle. Valaistus on huomattavasti maltillisempi kuin esimerkiksi helmikuussa julkaistussa DASHFLOW 240 -vesijäähdytysjärjestelmässä. Järjestelmän TDP-arvoksi kerrotaan 200 wattia.

Jäähdytysjärjestelmän jäähdyttimen koko on nimen mukaisesti 240 millimetriä. Mukana toimitettavien tuulettimien kierrosalueeksi ilmoitetaan 900-2000 RPM. Melutason kerrotaan korkeimmilla kierroksilla nousevan 33,5 desibelin tasolle. Pumpun vedenvirtaus nousee korkeimmillaan 96 litraan tunnissa. Melutaso jää tuulettimien alle 25 desibelin arvolla.

ID-Cooling lupaa uudelle vesijäähdytysjärjestelmälle kattavan yhteensopivuuden eri prosessorikannoille. Intelin puolella tuettuna ovat kaikki prosessorikannat aina LGA775-kannasta LGA2066-kantaan. AMD:n osalta tuki kattaa FM1-kannan ja kaikki sitä uudemmat kannat. TR4-kanta ei ole tuettuna.

Vesijäähdytysjärjestelmä tukee Asuksen Aura Sync -toiminnetta ja MSI:n vastaavaa Mystic Light Sync -toiminnetta, joilla valaistuksen saa synkronoitua muiden ko. valmistajien tuotteiden kanssa. Mukana toimitetaan erillinen kaukosäädin, jolla pystyy säätämään valaistuksen väriä, väritehostetta ja valaistuksen kirkkautta.

CHROMAFLOW 240 AIO -vesijäähdytysjärjestelmän saatavuutta ei ole toistaiseksi vahvistettu. Valmistajan asettamaksi suositushinnaksi kerrotaan 120 dollaria, joka on euroiksi muunnettuna noin sata euroa.