Intel ARC A380 -näytönohjaimesta tietoa – se on ainakin kompaktin kokoinen

03.12.2021 07:45 | Muropaketin toimitus

Intel ARC -näytönohjaimien tekniset tiedot ovat selviämässä. Niistä tiedotti tällä kertaa Twitter-tili Apisak.

Tuleva Intel ARC A380 -näytönohjain on kompakti kokonaisuus, joka tarjoaa enintään 2,45 gigahertsin kellotaajuuden ja kahdeksan Xe-ydintä, jotka sisältävät 128 EU-yksikköä, jotka puolestaan vastaavat 1024 ALU:a (aritmeettista logiikkayksikköä). Grafiikkapiiri on valmistettu kuuden nanometrin viivanleveydellä. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että tehokkain ARC-näytönohjain tulee sisältämään 32 Xe-ydintä, 512 EU-yksikköä ja 4096 ALU:a.

Lisäksi näytönohjaimessa on kuusi gigatavua GDDR6-muistia. Muistiväylän leveys ei ole tiedossa, mutta se voi hyvinkin olla 96-bittinen.

Xe-HPG-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain ei yllä ihan huippuluokan suorituskykyyn, sillä sen tehokkuus on nykyisten tietojen mukaan verrattavissa Nvidia GeForce GTX 1650 Super -näytönohjaimeen. Intel ARC A380 sopisi kuitenkin kelvolla tavalla pelikäyttöön, vaikkei ihan uusimpia pelejä kannata kovin hienoille grafiikka-asetuksille säätääkään.

Intel ARC Alchemist -näytönohjaimet ovat tulossa markkinoille ensi vuoden alussa. Niiden odotetaan olevan varteenotettava vaihtoehto Nvidian ja AMD:n näytönohjaimille.