Uusimmat

Intel haluaa asiakkaiden maksavan suorittimen lisäominaisuuksista sen ostamisen jälkeen

14.02.2022 19:45 Muropaketin toimitus

Intelin kaavailema Software Defined Silicon (SDSi) -mekanismi on herättänyt vastustusta. Tästä huolimatta se on tulossa keväällä.

Intel on tuomassa tuotteisiinsa uutta Software Defined Silicon (SDSi) -mekanismia. Intel SDSi mahdollistaa suorittimien tiettyjen tarjottujen ominaisuuksien ottamisen käyttöön asennettavilla ohjelmistopäivityksillä. Intelin Sapphire Rapids -sarjan piirien odotetaan olevan yrityksen ensimmäiset suorittimet, jotka tarjoavat tämän ominaisuuden.

Kaikkia ei miellyttäne, että suorittimen ominaisuuksia avaavat ohjelmistopäivitykset ovat maksullisia.
Twitter-käyttäjä Andreas Schilling sanoi, että ei ole ensimmäinen kerta, kun Intel yrittää siirtää suorittimien ominaisuuksia maksumuurin taakse. Intel kokeili tällaista toimintatapaa vuonna 2010 Sandy Bridge -suorittimien puitteissa, sillä Intel kehitti tuolloin komponentin, jolla sai käyttöön korkeammat kellotaajuudet ja lisää välimuistia. Kokeilu ei ollut menestys ja Intel luovutti tuolloin.

Useat Twitterissä vaikuttavat käyttäjät ovat vastustaneet ominaisuutta. SDSi on tulossa ensimmäisenä käyttöön Linux 5.18 -version puitteissa keväällä.