Uusimmat

Intel julkisti Tiger Lake H35 -mobiiliprosessorit

12.01.2021 08:25 Muropaketin toimitus

Tiger Lake H35 -mobiiliprosessorien mallisto käsittää ainoastaan kolme eri mallia. Kaikki mallit ovat neliytimisiä prosessoreita, joista löytyy myös SMT-tuki. Erot prosessoreiden välille saadaan kellotaajuuksista ja välimuistin määrästä. Tiger Lake H35 -mobiiliprosessorien mallisto käsittää ainoastaan kolme eri mallia. Kaikki mallit ovat neliytimisiä prosessoreita, joista löytyy myös SMT-tuki. Erot prosessoreiden välille saadaan kellotaajuuksista ja välimuistin määrästä.

Intel julkisti CES 2021 -messujen yhteydessä pitämässään keynote-puheessa 11. sukupolven H35-sarjan mobiiliprosessorit.

Tiger Lake H35 -koodinimellisten prosessoreiden mallisto on totuttua kapeampi, sillä mallistoon kuuluu vain kolme mallia. Kaikki mallit ovat myös neliytimisiä. Julkistetut prosessorit ovat Core i7-11375H Special Edition, Core i7-11370H ja Core i5-11300H. Prosessoreiden väliset erot tulevat kellotaajuuksista ja välimuistin määrästä.

Kolmikon kärkenä toimii Core i7-11375H Special Edition. Konfiguroinnista riippuen sen peruskellotaajuus 3,3 gigahertsiä ja yhden ytimen boost-kellotaajuus 5,0 GHz:ä. Kahden ytimen turbo-kellotaajuus nousee 4,8 gigahertsiin ja neljän ytimen turbo-kellotaajuus on 4,3 gigahertsiä. L3-välimuistia prosessorista löytyy 12 megatavua.

Core i7-11370H -prosessorin peruskellotaajuus on identtinen lippulaivan kanssa, eli 3,3 gigahertsiä. Ero kärkimalliin löytyy ainoastaan yhden ytimen boost-kellotaajuudesta, joka tässä mallissa on 4,8 gigahertsiä, eli eroa kärkimalliin on vain 200 megahertsiä. Kahden ja neljän ytimen turbo-kellotaajuudet ovat identtiset kärkimallin kanssa. L3-välimuistin määrä on identtinen kärjen kanssa, eli 12 megatavua.

Core i5-11300H -mallissa välimuistin määrä tippuu kahdeksaan megatavuun. Pudotusta nähdään myös kellotaajuuksissa. Konfiguroinnista riippuen peruskellotaajuus on suurimmillaan 3,1 gigahertsiä. Yhden ja kahden ytimen boost-kellotaajuus on 4,4 gigahertsiä ja kaikkien neljän ytimen boost-kellotaajuus on 4,0 gigahertsiä.

Edelliseen sukupolveen verrattuna yhden ytimen suorituskyvyn lupaillaan parantuneen noin 15 prosenttia. Integroidun grafiikkapiirin suorituskyvyn kerrotaan tuplaantuneen, kun verrokkina käytetään edellisen sukupolven H-sarjan prosessoreita. Prosessoreista löytyy neljä PCIe Gen 4 -väylää erillisnäytönohjainta varten. Prosessoreista löytyy oletuksena tuki Resizable BAR -toiminnolle. Prosessoreiden TDP-arvo nousee korkeimmillaan 35 wattiin ja konfiguroinnista riippuen se voi jäädä 28 wattiin, mikä näkyy alhaisempina peruskellotaajuuksina.

Tiger Lake H35 -prosessoreilla varustetut kannettavat saadaan markkinoille kuluvan vuosipuoliskon aikana. Kyseisillä prosessoreilla varustettuja kannettavia on odotettavissa Acerilta, MSI:ltä, Asukselta, Sonyltä, Delliltä, HP:lta ja Lenovolta.

Muropaketin uusimmat