Uusimmat

Intel päivitti pienikokoisiin NUC-tietokoneisiin Gemini Lake -prosessorit

21.02.2018 16:16 Muropaketin toimitus

Intel esitteli uudet NUC7CJYH- ja NUC7PJYH-tietokoneet. Kevyeen koti- ja toimistokäyttöön suunnattujen koneiden tarkka hinnoittelu ja saatavuus jäivät vahvistamatta.

Intel päivitti NUC-tietokoneiden (Next Unit of Computing) prosessorit uudempiin versioihin, joten niistä löytyy nyt Gemini Lake -sukupolvea edustavat mallit. NUC7CJYH-mallissa prosessorina on kaksiytiminen Intel Celeron J4005, jonka kellotaajuus nousee korkeimmillaan 2,70 gigahertsiin. Integroitu grafiikkapiiri on Intelin UHD Graphics 600.

Suorituskykyisemmästä NUC7PJYH-mallista löytyy neliytiminen Pentium J5005-prosessori. Prosessorin kellotaajuus nousee korkeimmillaan 2,80 gigahertsiin. Prosessorin grafiikkapiirinä toimii Intelin UHD Graphics 605.

Prosessorin lisäksi muita erottavia tekijöitä kaksikon väliltä ei löydy. Kumpaankin malliin saa kiinnitettyä enintään kaksi DDR4-2400 SO-DIMM -muistikampaa. Suurin tuettu muistin määrä on kahdeksan gigatavua. Molemmissa malleissa on yksi paikka 2,5-tuumaiselle kiintolevylle tai SSD-asemalle. Liitäntänä on SATA3 6 Gb/s. Näyttöliittiminä on kaksi HDMI 2.0a -liitäntää. USB 3.0 -liittimiä on yhteensä neljä kappaletta, kaksi takana ja kaksi edessä.

Intel ei vahvistanut uusien mallien hinnoittelua eikä saatavuutta. Julkaisuksi on kuitenkin määritetty ensimmäinen vuosineljännes, joten mallit valunevat kauppoihin huhtikuuhun mennessä.