Intelin Core i9-12900K -prosessori ohittaa AMD:n Ryzen 9 5950X:n Cinebench R20 -testissä

22.07.2021 09:15 | Muropaketin toimitus

Intelin tulevan lippulaivan väitetään voittavan AMD:n nykyisen työpötäprosessoreiden lippulaivan Cinebench R20 -testissä. Yhden säikeen testissä prosessori saavuttaa 810 pistettä ja usean säikeen testissä 11 600 pistettä.

Vaikka Intelin Alder Lake-S -prosessorien julkaisu häämöttää kaukana tulevaisuudessa, se ei estä huhumyllyä pyörimästä. Uuden sukupolven lippulaivamallin QS-versioita on päätynyt Aasiassa myyntiinkin asti. Ei siis ihme, että suorituskykytestien tuloksia alkaa tihkumaan.

Useammista vuodoista tuttu @OneRaichu raportoi väitetyistä tuloksista. Core i9-12900K -prosessorilla saavutettiin hänen mukaansa Cinebench R20 -suorituskykytestissä tulokset, jotka riittävät ohittamaan AMD:n nykyisen työpöytäprosessoreiden lippulaivan. Testattu prosessori saavutti yhden säikeen testissä 810 pistettä ja usean säikeen testissä 11600 pistettä. Guru3D koosti pisteytyksestä oman graafin vertailua helpottaakseen.

Myöhemmässä twiitissä samainen vuotaja huomauttaa, ettei R20-testituloksista kannata lähteä tekemään liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä. Hän nostaa esille mm. virrankulutuksen, joka voi nousta turbo-kellotaajuuksilla yli 200 wattiin. Se on toki linjassa aiemman vuodon kanssa, jossa kerrottiin, että PL2-virtatilassa TDP-arvo on 228 wattia.

Toistaiseksi väitteeseen on syytä suhtautua varauksella, koska väitteen tueksi ei ole esimerkiksi kuvakaappauksia. Todennäköisesti vuodot ja huhumylly vain kiihtyvät tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.