UUSIMMAT

Intelin murtautuminen näytönohjainmarkkinoille saattoi epäonnistua – 2 miljardia mennyt tuhka tuuleen

14.08.2022 20:25 Muropaketin toimitus

AMD:n ja Nvidian hallitsemat näytönohjainmarkkinat saattavat saada kolmannen kilpailijan Intelistä. Tietotekniikkajätin pyrkimys murtautua markkinoille ei kuitenkaan näytä tällä hetkellä onnistuneelta projektilta.

Intel on kehittänyt Intel Arc -näytönohjainmalliston, jonka tarkoitus on kilpailla Nvidian ja AMD:n tehokkaiden näytönohjainten kanssa. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Nvidia ja AMD saavat olla ainakin toistaiseksi rauhassa ja nauttia asemastaan.

Jon Peddie Research arvioi, että Intelin tappiot näytönohjainten osalta ovat nousseet noin kahteen miljardiin euroon. Tutkimuslaitos antaa jopa ymmärtää, että Intelin kannattaisi harkita koko näytönohjainsegmentin myymistä.

Intelin näytönohjaimista vastaava Accelerated Computing Systems and Graphics Group (AXG) on tehnyt tappioita jo vuosia, eikä se ole pystynyt toimittamaan ainakaan vielä kilpailukykyistä tuotetta millekään markkinasegmentille.

Uudet Arc-näytönohjaimet puolestaan ovat kärsineet heikoista ajureista, mutta se saattaa tietysti olla vain jäävuoren huippu. Ongelmia on ollut etenkin DirectX 11 -suorituskyvyn kanssa.

Intelin tehokkaat Arc 5- ja Arc 7 -näytönohjaimet ovat kaikesta huolimatta tulossa myyntiin vielä tänä vuonna. Niiden menestys antanee osviittaa siitä, jatkaako Intel edelleen tehokkaiden näytönohjainten kehittämistä. Huhujen mukaan ongelmia on ollut myös seuraavan sukupolven Battlemage-näytönohjaimissa.