UUSIMMAT

Intelin pienikokoinen Lakefield-prosessori Core i5-L15G7 vilahti suorituskykytestissä

25.03.2020 10:54 | Muropaketin toimitus

Verkkoon on vuotanut GeekBench 5 -suorituskykytestin tulos Intelin Core i5-L15G7 -prosessorista.

Core i5-L15G7 on viiden ytimen ja viiden säikeen prosessori, joka sisältää yhden isomman Sunny Cove -arkkitehtuurin prosessoriytimen ja neljä Tremont-arkkitehtuurin pienempää prosessoriydintä. Rakenteeseen on syynä alhainen TDP, joka on alle kymmenen wattia.

Prosessorin hintaa on pyritty painamaan alas sillä, että I/O-ohjain ja muita prosessorin osia valmistetaan vanhemmalla 22 nanometrin valmistusprosessilla, kun varsinaiset prosessoriytimet on valmistettu 10 nanometrin viivaleveydellä. Prosessorin fyysinen koko on 12 x 12 millimetriä.

GeekBench 5 -suorituskykytestissä yhden ytimen suorituskyky on saanut 725 pistettä ja kaikkien ytimien suorituskyvystä on tullut 1566 pistettä. Prosessorin korkein kellotaajuus on 2,95 gigahertsiä yhdelle timelle ja peruskellotaajuus on 1,4 gigahertsissä. Prosessorin rakenne kera eritasoisien ytimien on samankaltainen kuin muidenkin valmistajien mobiiliprosessoreilla, joita Intel mielii haastamaan. Yhden ytimen suorituskyvyssä Intelin prosessori pärjää hyvin, mutta usean ytimen suorituskyvyssä se ei pärjää esimerkiksi Qualcommin prosessoreille.

Muropaketin uusimmat