Intelin seuraavan sukupolven näytönohjainperhe on nimeltään Battlemage – haastaa tulevat Nvidiat ja AMD:t

29.12.2021 11:40 Muropaketin toimitus

Intel on haastamassa ennakkotietojen perusteella vahvasti Nvidian ja AMD:n. Heiltä on tulossa oma näytönohjainperheensä kilpailemaan GeForceja ja Radeoneita vastaan, ja jatkoakin on jo suunnitteilla.

Ensimmäisenä Inteliltä tulee markkinoilla Arc Alchemist -näytönohjaimet. Ne on tarkoitettu kilpailemaan Nvidian ja AMD:n nykyisen sukupolven GeForce RTX 3000 ja Radeon RX 6000 -sarjoja vastaan. Intelillä on jo kuitenkin mielessään seuraava sukupolvi, vaikkei Alchemistejakaan ole vielä markkinoilla.

Tietojen perusteella vaikuttaisi siltä, että Intel tuo seuraavan sukupolven Battlemage-nimiset näytönohjaimet markkinoille vuonna 2023. Näytönohjaimet kilpailisivat AMD:n tuotteiden lisäksi Nvidian Ada Lovelace -koodinimellistä sukupolvea vastaan, jonka on huhuttu olevan peräti kaksi kertaa nopeampi, kuin nykyinen näytönohjainsukupolvi.

Intelin on määrä esitellä ensimmäiset Arc Alchemist -näytönohjaimensa ensi vuoden alkupuolella. Voit lukea niistä lisää täältä: Intelin tulevien Arc-näytönohjaimien nimet taisivat selvitä – Muropaketti.com