Intelin yhdeksännen sukupolven Core-prosessorien toimitukset alkavat vasta lokakuussa

06.08.2018 11:47 | Muropaketin toimitus

Intelin tiekartta kuluvan vuoden lopulle on vuotanut verkkoon. Esitysmateriaalit paljastavat, että kahdeksanytimisiä prosessoreita joudutaan odottamaan vielä ainakin pari kuukautta.

Kuhina Intelin yhdeksännen sukupolven Core-prosessorien ympärillä ei osoita rauhoittumisen merkkejä. Tuoreimman käänteen tarjoili esitysmateriaalivuoto, josta paljastuu tarkempia yksityiskohtia Intelin suunnitelmista loppuvuodelle.

Uudet Coffee Lake -prosessorit tullaan julkaisemaan lokakuun aikana. Julkaisu käsittää Core i9-9900K-, Core i7-9700K- ja Core i5-9600K -prosessorit. Samassa yhteydessä julkaistaan lopulta myös Z390-piirisarja. Loput yhdeksännen sukupolven prosessorit julkaistaan vuoden 2019 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. HKEPC:n mukaan ensimmäisen aallon julkaisuaikataulu tarkentuu vielä elokuun 14. päivä.

Samojen tietojen mukaan lokakuussa julkaistaan myös päivitetyt Core-X-sarjan prosessorit. Päivitetyssä Core-X -sarjassa ei nähtäne mitään mullistavaa, sillä julkaisumateriaaleissa puhutaan 18-ytimisestä prosessorista. Computex-messuilla kohua herättäneestä 28-ytimisestä prosessorista ei ole tietoa.

Materiaali paljastaa, että julkaisut oli aiemmin kaavailtu tapahtuvaksi loka-marraskuussa. Syytä aikaistamiselle voidaan vain arvailla, mutta todennäköisimmin syynä on AMD ja Ryzen-prosessorit.