UUSIMMAT

Jäähdytystuotteiden veteraani Zalman hakeutui yrityssaneeraukseen (Päivitetty!)

05.11.2014 15:56 Petrus Laine

Etenkin jäähdytysratkaisuistaan tuttu korealainen Zalman on hakeutunut yrityssaneeraukseen estääkseen konkurssiin ajautumisen. Vuonna 1999 perustettu yhtiö on valmistanut jäähdytystuotteiden ohella muun muassa tietokoneiden koteloita, virtalähteitä ja näyttöjä.

VR-Zonen kiinalaisversion mukaan syy yrityssaneeraukseen hakeutumiselle on Zalmanin emoyhtiö Moneualin heikko johtaminen. Zalmania Japanissa edustava ASK on ilmoittanut jatkavansa yhtiön tuotteiden myyntiä niin kauan kuin tuotteita on saatavilla. Lisäksi yhtiö tulee hoitamaan heidän välityksellään myytyjen tuotteiden takuuasiat normaalisti riippumatta Zalmanista.

Päivitys 6.11 klo 12.45:

Zalman on lähestynyt Muropaketin toimitusta sähköpostitse selvittääkseen tilanteen todellista luonnetta. Zalmanin kirjeen mukaan yhtiö ei ole vakavissa vaikeuksissa ja jatkaa toimintaansa tällä hetkellä normaalisti. Zalmanin emoyhtiö, Moneual, on kuitenkin ongelmissa lain kanssa, mikä voi vaikuttaa myös Zalmaniin ja yhtiön maineeseen negatiivisesti. Zalman on, kuten alunperin uutisoimme, hakeutunut yrityssaneeraukseen parantaakseen yhtiön toimintaa muun muassa organisaation kaventamisella. Yrityssaneerauksen myötä Zalman uskoo voivansa nousta vaikeuksista voitokkaana.

Futurelooksin tietojen mukaan Zalmanin ongelmat todellakin johtuvat emoyhtiö Moneualin ongelmista. Futurelooksin tiedot ovat peräisin entiseltä Moneualin työntekijältä, jonka mukaan yhtiö on muun muassa vääristellyt Zalmanin myyntitietoja saadakseen yli 3,2 triljoonan wonin eli noin 2,36 miljardin euron edestä lainaa väärin perustein.

Korea JoongAng Daily -uutissivuston mukaan Moneualin toimitusjohtaja Park Hong-Seok ja kaksi muuta yhtiön johtajaa on pidätetty petoksesta epäiltyinä.

VR-Zone Chinese Edition, The impact of poor management by the parent company, Korea ZALMAN TECH bankruptcy protection application (Google Translate)

Futurelooks, Zalman Bankruptcy Due to $3 Billion Fraud Conspiracy

Korea JoongAng Daily, Moneual execs arrested over export fraud