Kryptovaluutoilla tuntuu pyyhkivän koko ajan paremmin – Mastercard avaa niille ovensa tänä vuonna

13.02.2021 09:25 | Muropaketin toimitus

Kryptomaailmaa järisytti vastikään tieto, että Tesla on ostanut noin 1,2 miljardin euron arvosta bitcoin-valuuttaa. Lisäksi Elon Musk sanoi Teslan hyväksyvän tulevaisuudessa bitcoinit käypänä valuuttana. Bitcoinin arvo nousikin sen jälkeen noin 35 000 euroon per kolikko. Myös salonkikelpoisuus näyttää kohenevan, ainakin Mastercardin silmissä.

Kryptoista kiinnostuneiden innostusta herättelee nyt Mastercard. Se tulee ottamaan maksujärjestelmäänsä mukaan joitakin kryptovaluuttoja jo tänä vuonna. Cnet uskoo niiden sisältävän ainakin bitcoin- ja ethereum-kryptovaluutat.

Käytännössä Mastercardin päätös sisällyttää kryptovaluutat verkostoonsa tarkoittaa mahdollisuutta maksaa omistamillaan kryptovaluutoilla. Mahdollisesti maksaminen on myös nopeaa, sillä bitcoineilla maksaminen on nykyisin varsin hidas operaatio.

Mastercardin digitaalisten tuotteiden yksikön johtaja Raj Dhamodharan sanoi, että digitaaliset resurssit (tarkoittaen kryptovaluuttoja) ovat tulossa entistä tärkeämmäksi osaksi maksamisen maailmaa – oli mielipide kryptovaluutoista sitten mikä tahansa. Dhamodran sanoi niin ikään, että tuetut kryptovaluutat valitaan yksityisyydensuojan, turvallisuuden, lakiseikkojen ja tehokkuuden puitteissa.

Mastercard on ajoissa liikkeellä, sillä uusia tapoja maksaa on kummunnut myös kryptovaluuttamaailman sisältä. Yhdysvaltalainen kryptovaluuttayhtiö Ripple yrittää tuoda uusia ratkaisuja kansainvälisiin rahansiirtoihin, ja uusiseelantilainen Sylo puolestaan on kehittänyt hajautettuun verkkoon luottavan Sylo Smart Wallet -kryptovaluuttalompakon, jolla voi jo maksaa QR-koodia hyödyntäen Coca-Cola-ostoksensa sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa.

Muropaketin uusimmat