Microsoft julkaisi Surface Book -2-in-1-hybridikannettavan

06.10.2015 18:26 | Petrus Laine

Microsoft on laajentanut Surface-tuoteperhettä kannettavalla Surface Book -tietokoneella. Tarkemmin kyseessä on 2-in-1-kannettava, jonka näytön voi irroittaa taulutietokoneeksi.

Microsoft on varustanut hybridikannettavan Intelin Skylake-prosessorilla ja NVIDIAn GeForce GTX -näytönohjaimella. Surface Bookin näyttö on kooltaan 13,5-tuumainen ja pitää sisällään 6 miljoonaa pikseliä, joka tuottaa 267 DPI:n tarkkuuden. Erillinen grafiikkapiiri on sijoitettu näppäimistöosaan, eli se ei ole käytössä taulukonetilassa.

Hybridikannettava on varusteltu Microsoftin mukaan omassa luokassaan ensiluokkaisella taustavalaistulla näppäimistöllä. Lasipintainen kosketuslevy tarjoaa 5-pistekosketustuen. Hybridikannettavan saranamekanismi ja näytön kiinnitysjärjestelmä ovat Microsoftin omaa, uutta suunnittelua.

Akun kestoksi luvataan 12 tuntia ja kannettavan luvataan samalla olevan kaikkien aikojen nopein 13-tuumainen kannettava tietokone painoonsa nähden huolimatta siitä, että kyseessä on 2-in-1-hybridi. Sen luvataan tarjoavan kaksinkertaista suorituskykyä MacBook Prohon nähden.

Surface Book tulee Surface Pro 4:n tavoin ennakkotilattavaksi huomenna ja saataville kuluvan kuun 26. päivä. Sen lähtöhinta on 1499 dollaria.

Muropaketin uusimmat