Uusimmat

Microsoft piristämässä Teams-kokouksia peleillä – luvassa ehkä myös virtuaalinen tila

19.06.2022 18:06 Muropaketin toimitus

Microsoftin viestintä- ja yhteistyöalusta Teams voi saada yllättävän uuden ominaisuuden, joka saattaisi piristää kokoustamista.

Microsoft ei ole vielä itse kommentoinut asiaa, mutta The Vergen mukaan tietotekniikkajätti testaa parhaillaan Teamsiin integroituja klassisia pelejä, kuten Solitairea ja Wordamentia.

Voinee olettaa, että raskaammat pelit eivät Teamsiin päädy. Sen sijaan palaveeraaja voi odottaa näkevänsä pelejä Microsoft Casual Games -tarjonnasta, johon kuuluvat ainakin Sudoku, Mahjong, Jewel ja muita.

Digital Trends nostaa esille mahdollisuuden, ettei Microsoft välttämättä julkaise ominaisuutta kaikille käyttäjille. Microsoftin työntekijöiden käyttämä Teamsin sisäinen versio nimittäin eroaa kuluttaja- ja yritysversioista, mutta jotkin varhaiset ominaisuudet voivat toki päätyä muillekin käyttäjille saakka.

Microsoftilla on pelien lisäksi metaverse-tyyppisiä suunnitelmia Teamsin varalle, sillä Microsoft haluaa haluaa luoda virtuaalisen tilan kokouksille 3D-avatareineen. Virtuaalinen tila olisi tarkoitettu seurusteluun, verkostoitumiseen ja pelien pelaamiseen.