UUSIMMAT

Microsoft voi joutua taas ilmaisiin päivitys puuhin – Windows 7 estää käyttäjiä sulkemasta tietokonetta

16.02.2020 10:32 | Muropaketin toimitus | 2

Microsoft lopetti virallisesti Windows 7 -tuen 14. tammikuuta. Tavalliset käyttäjät eivät saa enää päivityksiä edes maksamalla. Microsoft on kuitenkin joutunut pyörtämään jo ainakin kerran sanansa.

Kerroimme aiemmin Microsoftin julkaisseen vielä yhden päivityksen kaikille käyttäjille, koska tuolloin vian syynä oli heidän oma virheensä. Nyt on ilmaantunut uusi bugi, joka saattaa vaatia jälleen ilmaisen päivityksen julkaisemista kaikille.

Monet Windows 7 -käyttäjät ovat raportoineet, etteivät he voi sulkea tai käynnistää tietokonettaan uudelleen. Sen sijaan he ovat saaneet näytölleen ilmoituksen: ”Sinulla ei ole oikeuksia sammuttaa tätä tietokonetta (You don’t have permission to shut down this computer).”

Bleeping Computer kertoi joistakin keinoista, joilla ongelman voi kiertää. Sammuttaminen voi mahdollistua esimerkiksi painamalla ctrl+alt+del ja klikkaamalla sen jälkeen oikealla alhaalla olevaa punaista virtanappia, luomalla uusi pääkäyttäjän tunnus tai pakottamalla oikeuksia ryhmäkäytäntöjen hallintatyökalulla (Group Policy Editor).

On epäselvää, mikä aiheutti ongelman. Mahdollisesti syynä on ollut vastikään tullut Adobe-päivitys. Ongelma on osalla käyttäjistä ratkennut sulkemalla Adobe Genuine Monitor Service, Adobe Genuine Software Integrity Service sekä Adobe Update -palvelut.

Jos vika on Windowsissa, Microsoft saattaa julkaista ilmaisen korjauspäivityksen.

Keskustelu

Vai joutuu päivitys puuhiin. Ei sentään päivityspuuhiin.

Onko Microsoftin ohjelmien käyttäjillä mitään oikeuksia? Eikös niillä ole oikeudet ronkkia konettasi ihan niin kuin lystäävät, ainakin ne tekevät niin, etkä sille mitään mahda.

Muropaketin uusimmat