Uusimmat

MSI:ltä luvassa peräti kymmenen GeForce RTX 3060 -näytönohjainta

14.01.2021 11:57 Muropaketin toimitus

Julkistetut näytönohjaimet jakautuvat Gaming Trio-, Gaming-, Ventus 3X-, Ventus 2X- ja AERO ITX -sarjoihin. Tuttuun tapaan jokaisesta mallista saataville tulee perusversio ja tehdasylikellotettu versio.

MSI kiirehti julkistamaan oman GeForce RTX 3060 -näytönohjainten kattauksensa. Julkistuksen aikaan iso osa yksityiskohdista jää kuitenkin vielä paljastumatta. Esimerkiksi grafiikkapiirin kellotaajuudet ja TDP-arvot jäävät vahvistamatta vielä tässä vaiheessa.

Kattausta ei voi luonnehtia vaatimattomaksi, sillä se sisältää yhteensä kymmenen eri mallia. Näytönohjaimet löytyvät Gaming Trio-, Gaming-, Ventus 3X-, Ventus 2X- ja AERO ITX -sarjoista. Myös MSI vahvistaa GDDR6-muistien teholliseksi kellotaajuudeksi 15 Gbps.

Malliston lippulaivana toimii GeForce RTX 3060 Gaming Trio 12G ja sen tehdasylikellotettu X-versio. Sarjalle ominaiseen tapaan näytönohjaimesta löytyy varsin järeä kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisu ja runsas RGB led-valaistus. Kortin ulkomitat ovat 323 x 140 x 56 millimetriä. Lisävirtaa näytönohjaimelle järjestetään kahdella 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä.

GeForce RTX 3060 Gaming 12G -mallissa alumiinirivastoa jäähdytetään kahdella tuulettimella. Kortin ulkomitat ovat 276 x 131 x 51 millimetriä. Lisävirran tarve tyydytetään yhden 8-pinnisen ja yhden 6-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

GeForce RTX 3060 Ventus 3X 12G -mallissa koko kasvaa ja viilennyksestä huolehtii kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisu. Kortin ulkomittoja ei ole toistaiseksi vahvistettu. Lisävirran tarve hoituu yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä.

Ventus-sarjan kompaktimpi malli on GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12G. Siinä jäähdytysratkaisu kutistuu siinä määrin, että tuulettimia tarvitaan vain kaksi. Kortin ulkomitat ovat 235 x 124 x 42 millimetriä. Lisävirta kortille järjestyy yhden 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

Malliston kompaktein näytönohjain on GeForce RTX 3060 AERO ITX 12G. Pientä kokoa myötäillen kirjoitushetkellä siitä on saatavilla niukimmin tietoa. Kortin ulkomitat ja ja mahdolliseen lisävirtaliitäntään ei oteta tässä vaiheessa ollenkaan kantaa.

Malliston jokaisessa näytönohjaimessa on samanlainen näyttöliitäntöjen kattaus. Jokaisesta kortista löytyy kolme DisplayPort 1.4 -liitäntää ja yksi HDMI 2.1 -liitäntä.

Näytönohjaimet tulevat saataville helmikuun lopussa. Hinnoitteluun ei otettu toistaiseksi kantaa.