UUSIMMAT

Galax esitteli kompaktin Geforce RTX 3060 Metaltop Mini -näytönohjaimen

25.11.2021 12:10 | Muropaketin toimitus

Kompaktin kokonsa ansiosta näytönohjain soveltuu hienosti mini-ITX -kokoonpanoihin. Kortin pituus on ainoastaan 16,8 senttimetriä.

Galax on päättänyt paketoida Nvidian Ampere-sukupolven suorituskykyä kompaktimpaan kokoon. Tuloksena syntyi Geforce RTX 3060 Metaltop Mini -näytönohjain. Sen ulkomitat ovat 16,8 * 11,5 * 4 senttimetriä. Ulkomittojensa puolesta kortti on ihanteellinen HTPC-käyttöön ja mini-ITX -kokoonpanoihin.

Pieni koko ei ole jättänyt pelivaraa ylikellottamiselle. Kellotaajuudet noudattavatkin Nvidian referenssiä. Eli grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1320 MHz:ä ja boost-kellotaajuus 1777 MHz:ä. GDDR6-muistin tehollinen kellotaajuus on 15 Gbps. GDDR6-muistia näytönohjaimessa on 12 gigatavua. Näytönohjaimen jäähdytyksestä vastaa yhden tuulettimen jäähdytysratkaisu. Kortista löytyy myös 0 dB -teknologia, jonka ansiosta tuuletin pysyy pysähdyksissä alhaisilla työkuormilla.

Näytönohjaimen esitteli Galax Kiina, joten ei ole täysin varmaa, päätyykö kompakti kortti Euroopan markkinoille. Mikäli päätyy, niin se todennäköisesti löytyy nimellä KFA2, jota valmistaja käyttää Euroopan markkinoilla.