UUSIMMAT

Näytönohjainvalmistajat vaikeuksissa hidastuneen myynnin ja laskeneiden hintojen vuoksi

10.03.2019 17:33 | Muropaketin toimitus

Näytönohjainten sopimusvalmistajien ennakoidaan tarvitsevan yhä enemmän alennuskampanjoita tai pysyvästi alennettuja hintoja saadakseen varastojaan tyhjennettyä vanhemmista näytönohjaimista. Erityisesti Nvidian poistuvien GTX-mallien ja AMD:n Radeon RX 500-sarjan mallien hinnat ovat pudonneet.

Tarve alennusmyynneille ja hintojen lasku on kuitenkin Digitimesin mukaan käynyt tosissaan komponenttivalmistajien taloudelle. Niiden myötä monet näytönohjainvalmistajat eivät ole kyenneet tekemään voittoa näytönohjainmyynnillään vielä vuoden alussa.

Digitimes mainitsee esimerkkinä AMD:n näytönohjaimia myyvää PowerColor tuotemerkkiä hallitsevan TUL:n, jonka näytönohjainmyynti laahasi tammikuussa 85,7 prosenttia alhaisempana vuoden 2018 tammikuuhun verrattuna. Myynti oli tammikuussa 115 prosentin kasvussa joulukuuhun verrattuna, mutta TUL teki silti tappiota noin 300 000 euroa alentuneiden myyntihintojen vuoksi.

Nvidian näytönohjaimia myyvien valmistajien tilanne on parempi, muttei ongelmaton. GeForce RTX 2060:tä, GTX 1660Ti:tä tai tulevia GTX 1660:tä ja GTX 1650:tä ei pidetä valmistajien kannalta kovinkaan tuottoisina näytönohjaimina, vaikka ne ovatkin määrällisesti vauhdittaneet myyntiä.