Primate Labs julkaisi uuden version Geekbench-suorituskykytestistä

05.09.2019 10:02 | Muropaketin toimitus

Tunnetusta Geekbench-suorituskykytestistä on nyt saatavilla päivitetty 5-versio, joka ei enää tue 32-bittisiä käyttöjärjestelmiä.

Primate Labs kertoo blogissaan, että Geekbench-testin vitosversioon on osaksi prosessoritestiä lisätty koneoppimistehokkuutta, AR-sovellusten tehokuutta ja kuvanpiirtoa mittaavat osiot. Testi vaatii lisäksi nykyään muistilta enemmän, jotta muistin suorituskyvyn vaikutus kokonaissuorituskykyyn tulee paremmin näkyviin. Kaikkia ytimiä rasittava testi vaihtelee nyt säikeiden kuormitusta ja useammmat säikeet voivat ratkaista samaa ongelmaa, jolloin useiden ytimien suorituskyvyn pitäisi enemmän vastata todellista tilannetta.

Grafiikkapiirin laskentakykyä mitatessa ohjelmisto tukee nyt myös Vulkan-rajapintaa Cudan, Metalin ja OpenCL:n lisäksi. Laskentatestiin kuuluu myös uusia osia, jotka mittaavat suorituskykyä tavoilla, joilla nykyisin laitteistokiihdytetyt sovellukset voivat käyttää grafiikkapiiriä.

Vitosversiosta on poistettu tuki 32-bittisille suorittimille ja käyttöjärjestelmille. Primate Labs kertoo, että tällä tavoin testistä on pyritty tekemään aiempaa kunnianhimoisempi, testin käyttäessä isompia datamääriä ja pidempiä ajoaikoja.

Ohjelmisto on saatavilla Windows-, Linux-, macOS- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Android-versio tulee saataville myöhemmin.