Uusimmat

Saksalaisen Mindfactory-kaupan prosessorimyyntitilastot vuotivat julki: Yllättävänkin tasaista

04.07.2018 11:51 Muropaketin toimitus

Reddittiin vuotaneet Mindfactory-kaupan myyntitilastot kertovat miten AMD ja Intel kilpailevat Saksan markkinoilla koneita itse kasailevien euroista.

Tilastotiedot alkavat viime kesältä, jolloin ensimmäiset kaksi kuukautta kärkisijaa piti Intel, kunnes AMD vei siltä piikkipaikan aina joulukuuhun saakka. Joulukuussa ja siitä eteenpäin Intel veti merkittävän kaulan suhteessa AMD:hen. Tilanne tasoittui vasta keväällä AMD:n julkaistua uudet Ryzen 2000 -sarjalaiset.

Selkeämpi johto Intelillä on prosessorien liikevaihdossa, sillä sen mallit ovat tunnetusti varsinkin suosittuja Ryzeneitä hintavampia, ja Core i7-8700K -prosessorin myynnin arvo on joinain kuukausina lähes sen verran mitä koko AMD:n malliston.

Yksittäisistä prosessoreista Intelin tarjonnasta Core i7-8700K on ollut suosituin malli todella selkeällä marginaalilla aina sen ilmestymisestä asti. Viime vuonna AMD:n suosituin prosessorimalli oli Mindfactoryssä Ryzen 5 1600. Se on pitänyt kärkipaikkansa myös tänä vuonna, mutta Ryzen 7 2700X on noussut suosiossa lähelle. Intelin muita suosittuja prosessorimalleja ovat Core i5-8600K ja Core i5-8400. AMD:llä kolmanneksi suosituin on tällä hetkellä Ryzen 5 1400.

Tilastot ovat vain yhdestä Saksalaisesta kaupasta, mutta antavat aika hyvän kuvan siitä miten onnistunut lanseeraus Coffee Lake -prosessorit, ja etenkin Core i7-8700K, olivat vastauksena AMD:n Ryzeneille. Tilastot eivät myöskään kerro läheskään koko totuutta prosessorimarkkinoista, joista loppukuluttajille myytävät prosessorit ovat vain suhteellisen pieni osa.