UUSIMMAT

SimulaVR-virtuaalilasit tarjoavat 10 virtuaalista Linux-työpöytää – laite perustuu Intel NUC -minitietokoneisiin

23.12.2021 11:49 | Muropaketin toimitus

SimulaVR kehittää parhaillaan Simula One -virtuaalilaseja. Ne ovat suunnattu pelaamisen sijaan enemmänkin hyötykäyttöön.

VR-lasien tarkoituksena on toimia virtuaalisena työasemana, jolla voi korvata jopa kymmenen oikeaa näyttöä. Varsinaisten näyttöpäätteiden sijaan käyttäjä saa silmiensä eteen kymmenen virtuaalista työpöytää.

Itsenäisesti ilman ulkopuolista tietokonetta toimivat virtuaalilasit hyödyntävät Intel NUC -tuoteperheen rautaa. Tuotteesta löytyy Intel NUC 11 -yksikkö, joka tarjoaa käyttöön Intel Core i7-1165G7 -suorittimen. Se on neliytiminen suoritin, jonka kellotaajuus nousee 4,7 gigahertsiin saakka. Piiristä löytyy myös yhdysrakenteinen Iris Xe -näytönohjain.

Virtuaalilasien näyttöjen luvataan tuovan tarkan elämyksen. Näytöt vastaavat kahta 2448 x 2448 -resoluutioista näyttöä. Näkökentän laajuus on 100 astetta, ja kulmaresoluutio on 36,2 PPD. SimulaVR kertoo, että kulmaresoluutio on 3,27 kertaa parempi kuin Valve Index -virtuaalilaseissa ja 1,76 kertaa tarkempi kuin Oculus Quest 2 -virtuaalilaseissa. Simula One tarjoaakin erittäin tarkan tekstin, joka on tarpeen hyötykäytössä.

Virtuaalilasien käyttöjärjestelmänä toimii Simula-niminen Linux. Sen alaisuudessa voi ajaa normaaliin tapaan Linux-ohjelmia.

Jatkossa lasit saattavat tarjota myös lisätyn todellisuuden kokemuksen. Se on kuitenkin vielä kehitysvaiheessa, kuten myös koko tuote. Virtuaalilasien julkaisupäivä ei ole tiedossa, mutta ne ovat jo prototyyppiasteella.

Simula-käyttöjärjestelmä on ladattavissa GitHubista. Se toimii myös muilla virtuaalilaseilla – ainakin HTC Vivellä ja Valve Indexillä.