UUSIMMAT

Sonylta uusi mielenkiintoinen aluevaltaus: Inzone-pelibrändillä julkaistiin uusia pelikuulokkeita ja -näyttöjä

29.06.2022 07:15 Muropaketin toimitus

Sonyn laajensi tuotevalikoimaansa Inzone-pelibrändin myötä. Inzone-näytöissä painopiste on tarkkuudessa dynaamisessa kuvassa. Pelikuulokkeet taas lupailevat äänenlaatua ja kehittynyttä tilaääntä.

Sony on ottanut luontevan askeleen tuotevalikoimansa täydentämisessä. Valmistajalla on tunnetusti osaamista niin äänentoistossa kuin televisioissa, pelikonseleista nyt puhumattakaan. Sonyn pelibrändi hyödyntää yhtiön pitkää kokemusta ja asiantuntijuutta näissä.

Uudessa 27-tuumaisessa Inzone M9 -pelinäytössä on HDR-tuki, 4K-tarkkuus ja 96-alueinen Full Array Local Dimming -taustavalotekniikka. Näillä tavoitellaan pelikokemukseen yksityiskohtaisuutta, syvempää mustantoistoa sekä erinomaista kirkkautta ja kontrastia. Näyttö yltää 144 hertsin virkistystaajuuteen. Siinä käytetään IPS-paneelia, joka yltää millisekunnin GtG-vasteaikaan (harmaasta harmaaseen). Näyttö pystyy toistamaan yli 95 prosenttia DCI-P3 -väriavaruudesta.

Inzone-malliston myöskin 27-tuumaisessa M3-versiossa on puolestaan Full HD -tarkkuus, mutta 240 hertsiin yltävä virkitystaajuus ja millisekunnin GtG-vasteajalla. Molemmissa malleissa on myös vaihtelevan virkistystaajuuden tuki (G-Sync ja VRR).

Näytöissä on matala kolmijalkainen jalusta, joka optimoi pöytätilan oheislaitteille. Sen ansiosta pelaajat voivat halutessaan helposti sijoittaa näppäimistön kulmittain. Suurenkin pelihiirimaton voi sijoittaa näytön sivulle tai sen alle.

Näytöissä on myös Auto KVM -kytkin (Auto USB Hub Switch), jolla käyttäjät voivat ohjata kahta tietokonetta tai yhtä PC:tä ja yhtä Playstation 5 -konsolia yhdellä näyttöön liitetyllä näppäimistöllä, hiirellä ja kuulokkeilla.

Näytöt tukevat myös Perfect for PlayStation5 -toimintoa, jonka myötä konsoli tunnistaa automaattisesti siihen kytketyn Inzone-näytön ja Auto HDR Tone Mapping optimoi HDR-asetukset automaattisesti. Lisäksi pelinäytöt osaavat siirtyä automaattisesti Cinema Mode -tilaan katsottaessa elokuvia PlayStation5:llä ja Game Mode -tilaan pelejä pelatessa.

Sony Inzone M9-pelinäytön hinta on 1300 euroa, ja se on saatavilla kesällä 2022. Inzone M3 -mallin osalta suositushinta vahvistetaan myöhemmin ja saatavuusajaksi kerrotaan valmistajan tiedotteessa talvi 2022.

Inzone-kuulokemallistossa on kaksi uutta langatonta kuulokemallia: Inzone H9, jonka akkukesto on 32 tuntia, ja Inzone H7, jonka akkukesto on 40 tuntia. Inzone H9 ja Inzone H7 -kuulokkeiden kaiutinelementit on kehitetty Sonyn asiantuntemusta hyödyntäen, ja malleissa on kuppimuotoilu. Kupeissa olevat kanavat ohjaavat ja optimoivat matalien taajuuksien äänentoistoa tehokkaan basson tuottamiseksi. Leveä ja pehmeä sankatyyny jakaa painon tasaisesti pelaajan päälaelle.

Inzone H9 -vastamelukuulokkeissa on käytössä useita melua vaimentavia mikrofoneja. Niissä on käytetty samaa Dual Noise Sensor -teknologiaa, joka on monille tuttu alan johtavista Sony 1000X-sarjan kuulokkeista. Lisäksi mukana on Ambient Sound Mode -äänitila.

Saatavilla on myös langalliset Inzone H3 -kuulokkeet. Kaikki kolme mallia on varustettu kääntyvällä ja suunnattavalla mikrofonilla.

Sonyn Inzone Hub -PC-sovelluksen kautta aktivoitava 360 Spatial Sound for Gaming -toiminto toistaa 2-kanavaiset stereoäänisignaalit 7.1-kanavaisella tilaäänellä. 360 Spatial Sound Personalizer -sovelluksen kautta voi ottaa käyttöön oman korviensa muotoon optimoidun tilaäänen, jolloin peliäänikokemus on aidosti yksilöllinen.

Kuulokkeet puolestaan aktivoivat PS5-konsolin ruudulle ilmaisimen, joten pelaajat voivat helposti nähdä ja säätää kuulokkeidensa asetuksia ruudulla PlayStation5 Control Center- asetusten kautta. Molemmissa kuulokkeissa on myös peli- ja chat-äänten tasapainon säätöpainike, jonka avulla pelaajat voivat muuttaa peli- ja chat-äänenvoimakkuuden tasapainoa suoraan kuulokkeiden kautta.

Inzone-pelikuulokkeiden hinnat ovat seuraavat: Inzone H9:n suositushinta on 330 euroa, Inzone H7:n suositushinta on 250 euroa ja Inzone H3:n suositushinta on 120 euroa. Pelikuulokkeiden myynti alkaa heinäkuussa.