Teini murtautui Applen tietokonejärjestelmiin – Yritti tarjota hieman toisenlaisen työnäytteen

01.06.2019 08:35 | Muropaketin toimitus

16-vuotias australialainen teini myönsi viime vuonna syyllisyytensä Applen tietokonejärjestelmien hakkerointiin sekä tietovarkauteen. Hän ei joutunut teostaan vankeuteen.

Jo 13-vuotiaana hakkeroinnin aloittaneen teinin puolustusasianaja sanoi tuolloin, että tekijä ei ollut pahantahtoinen vaan ”rakastunut tietotekniikkaan”. Väitetysti hän piti Applea niin ikään kiehtovana yrityksenä.

Tekijästä oli raportoidusti koukuttavaa kirjautua sisään Applen järjestelmiin. Asianajajan mukaan hän kuvitteli mielessään olevansa Applen työntekijä.

Engadgetin mukaan teinin tarkoituksena oli päästä Applelle töihin. Hän oli kuullut, että Euroopassa Applen järjestelmiä hakkeroinut henkilö olisi palkattu töihin yritykseen. Hän arveli näin tapahtuvan myös hänelle itselleen jäätyään kiinni.

Oikeudessa hän vakuutti käyttäneensä taitojaan vain hyvään laittomuuksiensa jälkeen. Tekijä haluaisi opiskella yliopistossa tietoturvaa ja kriminologiaa. Tekijä välttyikin vankeudelta.

Apple ei ole kommentoinut tapausta. Yritysjätti sanoi kuitenkin suojelevansa tietoverkkojaan valppaasti. Applen mukaan kenenkään henkilökohtaisia tietoja ei vuotanut murtautujan haltuun.

Muropaketin uusimmat