Ulkoiset NVIDIAn näytönohjaimia käyttävät telakat saatu toimimaan Macilla

08.05.2018 18:25 | Muropaketin toimitus

Egpu.io -foorumin aktiivit ovat saaneet luotua mahdollisuuden asentaa NVIDIAn ajurit myös Macille. Tämä mahdollistaa myös ulkoisten NVIDIA-näytönohjaimien telakkakäytön omppukannettavissa.

9to5mac testasi asennettuja ajureita ja ajoi niiden kanssa myös suorituskykytestejä. Testit osoittivat ulkoisen GeForce GTX 1050 Ti:n pärjäävän Macbookin sisäänrakennettua AMD Radeon RX 580 -näytönohjainta paremmin ja haastavan AMD Radeon RX Vega 64 -näytönohjaimen OpenGL-rajapinnan sovelluksissa. OpenCL -sovelluksissa Radeonit tosin pitivät pintansa.

Kyseessä on täysin epävirallinen tuki, joten asennukseen voi hyvinkin liittyä riskejä. Jo nyt käytettävissä olevaan ajuriasennukseen on onnistuttu saamaan useita ominaisuuksia. Tuki löytyy myös Thunderbolt 2 -standardin liitännällä toimiville ulkoisille näytönohjaimille ja TI82-piirisarjaa käyttäville ulkoisille näytönohjaitelakoille.

MacOS 10.13.4 -käyttöjärjestelmäversio sallii kyllä ulkoisten näytönohjaimien käytön, mutta virallista tukea NVIDIAn näytönohjaimille ei ole.