Uusimmat

Wolfenstein: Youngblood -peli ilmestyy aluksi ilman säteenseurantaa

24.07.2019 10:40 Muropaketin toimitus

Nvidian uusien RTX-näytönohjaimien kanssa kylkiäisenä tarjottava Wolfenstein: Youngblood -peli ilmestyy aluksi ilman tukea säteenseurannalle. Youngblood tulee olemaan ensimmäinen Vulkan-grafiikkarajapintaa käyttävä peli, joka tukee säteenseurantaa.

Wolfenstein: Youngblood -pelin vastaava tuottaja Jerk Gustaffson kertoi VentureBeatille että julkaisuvaiheessa peli ei hyödynnä säteenseurantaa. Hän sanoi että Nvidia osallistuu säteenseurantatoiminnon kehittämiseen ja että ominaisuutta hiotaan edelleen. Nvidia tai pelin julkaiseva Bethesda eivät kertoneet vielä aikataulua säteenseurannan sisältävän päivityksen julkaisulle.

Bethesda ilmoitti julkaisevansa Youngbloodin PC:lle päivää muita alustoja aiemmin. PC-version julkaisupäivä on täten 25.7. ja muilla alustoilla julkaisupäivä on 26.7. Youngblood on yhteistyöpeliin painottuva räiskintä, joka on jatkoa vuonna 2017 ilmestyneelle Wolfenstein: The New Colossukselle.

Wolfenstein: Youngblood -pelin lisäksi RTX-sarjan näytönohjaimien kylkiäisenä tarjotaan myös Remedyn tulevaa Controlia, joka tulee myös sisältämään tuen säteenseurannalle.

Säteenseuranta tarkoittaa kuvan luomista valonsäteiden kulkua jäljittelemällä ja sillä saadaan aikaan näyttävämpää grafiikkaa. Samalla se vaatii enemmän laskentatehoa kuin perinteisempi rasterointi-menetelmä.