UUSIMMAT

HBO Nordic tarjoaa lokakuussa scifiä, supersankareita, dokumentteja, draamaa ja komediaa

20.09.2016 18:58 | Muropaketin toimitus

Luvassa mm. vampyyrejä, tekoälyä ja oikeaa elämää.

HBO Nordicilla on lokakuussa tarjolla muutakin kuin kovasti hehkuttamamme Westworld-scifisarja. Luvassa on vanhoja tuttuja ja muutama uutuussarja. Striimauspalvelu tarjoaa muun muassa seuraavaa:

Vampire Diariesin kaudet 1-5 tulevat saataville 1.10.
Suomessa Vampyyripäiväkirjat-nimellä tunnettu menestyssarja on Kevin Williamsonin luoma, L. J. Smithin samannimiseen kirjasarjaan perustuva yhdysvaltalainen kauhu/fantasiasarja. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Virginian osavaltion Mystic Falls -nimiseen kuvitteelliseen pikkukaupunkiin. Sarjan päähahmo on Elena Gilbert (Nina Dobrev), joka rakastuu vuosisatoja vanhaan vampyyriin, Stefan Salvatoreen (Paul Wesley). Heidän elämänsä hankaloituvat Stefanin pahansuovan ja julman isoveljen Damonin (Ian Somerhalder) palatessa Mystic Fallsiin kostoa janoten. CW-kanavan sarja sai ensi-iltansa syksyllä 2009.

CLASS DIVIDE – HBO Documentary, ensi-ilta 4. lokakuuta.
HBO:n uusimmassa dokumentissa tarkastallaan newyorkilaisen West Chelsean kaupunginosan uudistamista ja sen mukanaan tuomia haasteita, kuten eliittikoulua vastapäätä julkisin varoin rakennettavia asuinkohteita. Ohjaaja Marc Levinin ja Daphne Pinkersonin tuottamassa dokumentissa tarkastellaan taloudellisten voimien vaikutusta tavallisten ihmisten elämään sekä nousevan eriarvoisuuden ja paikoillaan polkevan luokkajaon vaikutuksia.

THE MINDY PROJECT, 5. kauden ensi-ilta 5.10. alkaen.
Hulun tuottamassa komediasarjassa seurataan yksityis- ja työelämän haasteiden välillä tasapainoilevaa Mindyä (Mindy Kaling), joka toimii naistentautien lääkärinä omituisten työkaverien kanssa pienessä newyorkilaisessa lääkärikeskuksessa. Nyt alkavasta kaudesta saa hyvän käsityksen avausjakson nimestä “Decision 2016”, jossa Mindyn on tehtävä valintansa kahden, toisistaan täysin poikkeavan miehen välillä. 14 jaksosta koostuvalla kaudella nähdään mm. lääkäreitä esittävät Nasim Pedrad ja Rebecca Rittenhouse sekä sarjaan palaava B.J. Novak, joka esittää yhtä Mindyn monista ex-poikaystävistä.

DIVORCE, ensi-illassa 10.10. alkaen.
Sinkkuelämää-tähti Sarah Jessica Parker palaa HBO:lle uuden komediasarjan Divorce myötä. Hän esittää Francesia, naista joka arvioi elämänsä ja avioliittonsa uudelleen ja oppii, ettei siisti avioero ja uusi alku olekaan niin helppoa kuin hän oli kuvitellut. New Yorkin osavaltion Westchesteriin sijoittuvan sarjan on luonut Sharon Horgan ja muissa rooleissa nähdään Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam ja Tracy Letts.

INSECURE, ensi-illassa 10. lokakuuta alkaen.
HBO:n uusi komediasarja tarkastelee kahden afroamerikkalaisen naisen ystävyyttä ja heidän kohtaamiaan kiusallisia tilanteita ja vauhdikkaita koettelemuksia tämän päivän Yhdysvalloissa. Los Angelesin ympäristöön sijoittuvan 8-osaisen sarjan on luonut ja tuottanut sitä tähdittävä Issa Rae, ja sen muissa rooleissa nähdään Yvonne Orji, Jay Ellis ja Lisa Joyce.

SUPERGIRL, 2. kausi ensi-illassa 11.10. alkaen (1. kausi tulee saataville 1.10.).
Arrow- ja Flash-sarjojen luojien uuden fantasiasarjan keskiössä on Kara Zor-El (Melissa Benoist; Glee), Teräsmiehen nuori serkku, joka on pitänyt supervoimansa salassa 12 vuoden ajan. Nyt hän päättää vihdoin hyödyntää kykyjään ja ryhtyy sankariksi, joka hänen on tarkoitettu olla. Muissa rooleissa nähdään mm. Calista Flockhart ja Peter Facinelli. CW-kanavan sarja voitti vuonna 2015 Critics’ Choice Television -palkinnon jännittävimpänä uutuussarjana sekä People’s Choice -palkinnon uutena suosikkisarjana. Melissa Benoist palkittiin läpimurtoroolistaan Saturn Award -gaalassa.

TURN: Washington’s Spies, 3. kausi tulee saataville 27.10.
Alexander Rosen kirjaan perustuva AMC:n sarja kertoo Yhdysvaltain ensimmäisen vakoojaringin tarinan. Uudella kaudella Abe (Jamie Bell) yrittää peitellä murhaa epätodennäköisen rikoskumppanin kanssa. Anna (Heather Lind) tekee voitavansa pelastaakseen ringin, kun Aben peittämä murha paljastuu. Benedict Arnold (Owain Yeoman) joutuu käyttämään valtaansa asettuessaan uuteen kotiinsa Philadelphiassa, samalla kun etsii apua saamaansa maanpetosyytettä vastaan.

EYEWITNESS, ensi-illassa 30.10. alkaen.
HBO Europen tuottama romanialainen draama (alkuperäisnimeltään Valea Mută) perustuu norjalaiseen menestyssarjaan Øyevitne. Nopeatempoisen sarjan tapahtumia seurataan kahden teini-ikäisen pojan silmin, kun he joutuvat raakojen murhien silminnäkijöiksi. Pojat lupaavat, etteivät kerro mitään näkemästään, mutta joutuvat vedetyksi mukaan vaarallisten valheiden verkkoon. Tilannetta mutkistaa se, että toisen pojan kasvattiäiti on myös paikallinen poliisipäällikkö. 1. kausi koostuu 6 jaksosta.

WASTELAND, ensi-illassa 30.10. alkaen.
HBO Europen tšekkiläisten menestyssarjojen uusin tulokas (alkuperäisnimeltään Pustina) sijoittuu Pohjois-Böömin synkkiin maisemiin. Tapahtumat saavat alkunsa pikkukylästä, jonka monen sukupolven tiiviisti asuttaman kyläyhteisön elämä on mullistumassa. Juuri kun Pustinan pormestari Hana Sikorova (Zuzana Stivinova) on saavuttamassa päämääränsä taistelussaan suurta kansainvälistä kaivosyhtiötä vastaan, hänen 14-vuotias tyttärensä Misha katoaa jäljettömiin. Aluksi Mishan etsinnöissä auttaneet kyläläiset alkavat pikkuhiljaa paljastaa todellisen luontonsa. Tapahtumien kulkua seurataan monien eri kertomusten kautta.

westworld-s1_po_v1_p

Lähde: HBO Nordic