UUSIMMAT

Odotetusta Ascension -avaruusoopperasta julkaistiin vihdoinkin ensimmäinen traileri

01.10.2014 21:03 | Muropaketin toimitus

Ascension-tv-sarja on sekoitus Battlestar Galacticaa ja Mad Menia.

SyFy-kanava on saanut vihdoinkin julkaistua marraskuussa alkavan kuusiosaisen minisarjan ensimmäisen kunnon trailerin.

Vuonna 1963 Yhdysvaltain hallitus lähetti matkaan salaperäisen Ascencion-avaruusaluksen. Mukana on satoja miehiä, naisia ja lapsia ja heidän tehtävänään on asuttaa planeetta, jonne matkustaminen kestää sata vuotta. 50 vuoden jälkeen, jolloin paluu takaisin ei ole enää mahdollista, ihmiset alkavat epäillä matkansa todellista tarkoitusta kun nuori nainen löydetään murhattuna.  

Sarjaa on kuvailtu sekoitukseksi Mad Menia ja Battlestar Galacticaa. Lyhyen trailerin perusteella materiaali ei näytä hassummalta.

Nyt peukut pystyyn, että SyFy-kanava olisi onnistunut pitkästä aikaa tekemään hyvää scifiä!

Keskustelu

@1
Nyt meni kyllä melkoiseksi pilkun nussimiseksi. Kyse on kuitenkin TV-sarjasta ei oikeasta elämästä. Noilla säännöillä voitaisi pyyhkäistä, jos nyt ei kaikki, niin lähes tulkoon kaikki elokuvaviihde pois maailmasta, koska juuri mikään elokuva tai sarja ei olisi tarpeeksi uskottava tai fysiikan lakeja noudattava saadakseen olla olemassa.

Tai jospa tämä on vain sitä vaihtoehtoista todellisuutta niin kuin steampunk ikään? Kyllä vaihtoehtoiset todellisuudetkin kuuluvat jos ei vallan scifiin niin ainakin spekulatiiviseen fiktioon.

Lähtökohdat sarjalle ovat jo aika heikot! Vuonna -63? Myös planeetta joka on sadanvuoden päässä maasta? Lähin tähti on 4.2 valovuoden päässä ja onko siellä exsoplaneettoja? Matkaa pitäisi tehdä aikamoisella vauhdilla mutta 60-luvulla ei ollut tekonologiaa jolla siihen vauhtiin olisi päässyt. Aluksen pitäisi kulkea noin 23000 km/sekunnissa! Nopein vauhti mitä ihminen nyt on kulkenut on 28000 km/tunnissa! ja tuntiin mahtuu 3600 sekunttia. Eli sillä vauhdilla lähimpään tähteen menisi aikaa 3600/1.22*4.2=12393 vuotta. Eli vaikka nyt otettaisiin käyttöön teoreettinen uusin tekniikka kuten fotonirakettimoottori jne. niin niidenkin vauhti on noin kymmenekertaa nopeampaa kun nyt. Vaikka päästäisiin 3:s osaan valon nopeudesta niin kiihdyttäminen siihen vauhtiin veisi jos tuon matka-ajan verran jne. Onhan tämä vähän saiuvartelua mutta uskottavuus menee tuon 60-luvun myötä. Onko tämä nyt Under the Dome avaruudessa saippuaooppera tyylistä käpäämistä vai jotain oikeasti uskottavaa niin epäilen.

Muropaketin uusimmat