Uusimmat

Suomen pelialan alkuvuodet esitellään Yle Areenan komediasarjassa elokuussa

04.07.2016 14:22 Muropaketin toimitus

Bitwisards – nuoret gurut kyberavaruudesta Yle Areenassa 4. elokuuta

Bitwisards – nuoret gurut kyberavaruudesta on osittain piirretty komediasarja Suomen peliteollisuuden alkuajoista 90-luvulta. Kyseessä on ensimmäinen Yle Areenaan tuotettu kotimainen fiktio.

Bitwisardsin tarina seuraa kahden pitkän apurahan saaneen dokkaristin seikkailua Bitwisard Oy -nimisessä pelifirmassa. Lapsenkengissä tarpova työkulttuuri, hullut visionäärit ja pimahduksen partaalle polttava intohimo roiskahtelee firman työtiloissa, joissa työntekijät myös nukkuvat. Palkattomia pelintekijöitä tipahtelee tuoleilta ja kompuroi komeroista. Paikan diktaattori Ice Hair (Kari Ketonen) on suostunut tekemään työsopimuksen vain yhdelle.

Bitwisards perustuu Miha Rinteen sarjakuvateokseen Matkailua pelialalla. Rinne alkoi työstää pelipiireissä kulttimaineeseen noussutta sarjakuvaa purkaakseen myyttejä ja omia kokemuksiaan vuosituhannen vaihteen kotimaisesta pelialasta.

Sarjan on dramatisoinut ja ohjannut Jarno Elonen. Piirrosmaailmalla höystetty komedia tarjoaa nopeatempoista sarjakuvamenoa, jonka räävitön ja absurdi huumori heilahtelee ilman varoitusta naivistisesta pikimustaan.

Bitwisards on nähtävissä kokonaisuudessaan Yle Areenassa 4.8. alkaen. Kyseessä on ensimmäinen Yle Areenan kotimainen alkuperäiskomediasarja, ja se on katsottavissa Yle Areenassa 4.9.2016 asti.

Lue Miha Rinteen tunnelmista sarjan kuvauksissa.

Bitwisards – nuoret gurut kyberavaruudesta
Dramatisointi ja ohjaus Jarno Elonen.
Rooleissa mm. Kari Ketonen (Ice Hair), Ylermi Rajamaa (dokkaristi), Santeri Mäntylä (CAI), Antti Vuorenmaa (kuvaaja) ja Arttu Kurttila (Dr Sex Slave).

Tuotanto: Yle Draama yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

11 x 6min ja Making of -jakso.

Bitwisards

Lähde: YLE